След министерската среща миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс

...
След министерската среща миналата седмица генералният секретар на НАТО Йенс
Коментари Харесай

Къде заседава Генералният щаб на всички военни агресии? - Отворено писмо до генералния секретар на НАТО

След министерската среща предходната седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че алиансът е изправен пред нова действителност във връзка с европейската сигурност.

Той също по този начин означи, че тази нова действителност изисква рестартиране на системата за групова защита в дълготраен проект, а това от своя страна принуждава военното командване на алианса да стартира да създава огромни проекти за защита против Русия. Така алиансът ще преразгледа своята сухопътна, въздушна, морска тактика, както и проекти в региона на киберсигурността.

Всички тези условия ме принуждават да се обърна към господин Столтенберг.

Въз основа на нападателния темперамент на политическите изказвания, чувани в коридорите на алианса и във вашите медии в разнообразни страни по света, където се чува единствено една позиция и се заглушава позицията на Русия, стигате до извода, че годините на образование на представители на управлението на НАТО във военно-политически институции " не са били напразни ". Очевидно постулатът за " враждебното отношение към Русия " е твърдо открит във вашите мозъци. Всички ваши решения, ограниченията, които предприемате и най-после, вашето държание демонстрират, че главната цел за вас е „ унищожаването на Русия “.

Всички значими интернационалните събития, всички промени в света, настъпили през последните години, не са трансформирали позицията ви нито на йота. Вие продължихте да употребявате камуфлажни тактики, маскирайки същинските си проекти за разширение на съюза на изток с нуждата от „ запуск и разрастване на отбранителна система “. В реалност обаче вие разполагате нападателни оръжейни системи против Русия.

Още по време на ръководството на Джордж Буш, през 2003 година, с помощта на приключване на информация от Пентагона, стана известно, че Съединени американски щати имат антируски военни проекти, както и за ролята на НАТО в „ предстоящата” офанзива против Русия. От този миг за Русия беше явно, че всяка нова вълна от разширение на НАТО и влизането на нови страни в алианса съставлява опасност за националната сигурност на Русия.

Естествено, в отговор на тези дейности Москва стартира да укрепва отбранителния си капацитет. Успоредно с това Русия продължи да се пробва да реализира съгласие с поредните Вашингтонски администрации, с цел да убеди Съединени американски щати да се откажат от сходни проекти, да се върнат към разговора и съдействието като единствената опция на Студената война.

След разпадането на Съветския съюз Варшавският контракт престава да съществува, което би могло да съставлява заплаха за Западна Европа. Почти всички страни членки на Варшавския контракт се причислиха към Европейския съюз, създавайки „ обединена Европа “. Тогава вярвахме, че Европейски Съюз ще поеме по пътя на интеграция и съдействие с Русия. Това можеше да се трансформира в нова действителност, която да размени Студената война.

Така всички поданици на европейските страни биха имали опцията да живеят в безвреден и постоянен свят, в който Русия ще оказва помощ на Европа, а Европа на Русия. Това би било в полза на цялото човечество и би засилило доста ролята на Организацията на обединените народи.

Нищо сходно обаче не се случи. Ръководството на НАТО продължава да твърди, че активността на алианса има чисто защитителен темперамент. Днес всички виждаме обаче какъв брой погрешни бяха всичките ви изказвания по този въпрос. В момента от всички екрани на западните телевизионни канали звучат апели за „ събаряне на съветския режим “, за „ избавяне от Путин “.

Подобни апели са засегнатост за Русия и всички нейни жители, които са избрали своя президент и други управляващи. Но очевидно на вас ви би трябвало друга народна власт, друга независимост. Искате да повлияете на свободната воля на руснаците, желаете да покорите Русия. За тази цел употребявате вашите сътрудници, намиращи се в чужбина и финансирани от вас политици.

Русия зачита правото на всички страни да избират блоковете, към които желаят да се причислят и които би трябвало да пазят техните стратегически ползи, да подсигуряват тяхната сигурност и непоклатимост. В това няма нищо неоправдателно. Това обаче не би трябвало да става за сметка на накърняване на стратегическите ползи на Русия, за сметка на сигурността и стабилността на съветската страна и благополучието на съветския народ.

Фактът, че не схванахте този явен факт и в историческите дни на 2014 година се надявахте, че можете да поемете контрола над Крим и Севастопол, без да разбирате нито ролята, нито смисъла на полуострова и пристанището за Русия, а преди и за Съветският съюз, приказва за вашето политическо късогледство, за вашето надменно отношение към управлението и народа на съветската страна.

Връщането на Крим в родното му пристанище - в Русия - беше единственият вероятен отговор на народа на Русия на вашите рисковани провокативни проекти за обсада на Русия посредством слагане на американски военноморски бази под украински знамена на брега на Черно море.

През последните осем години украинските управляващи са получавали насоки от Вашингтон и централата на НАТО посредством американското посолство в Киев какви политики би трябвало да се организират, даже в случай че жертвите на такава политика са жители на страната. Ясно доказателство за резултатите от сходен курс са актуалните събития в Украйна.

Русия устоя дълго време, гледайки по какъв начин хибридната икономическа и осведомителна война се отприщи против нея. Целта на тази война беше да се основат „ удобни “ условия в Русия за появяването на всевъзможни сътрудници, „ пратеници на западната независимост и народна власт “, които да подкопаят страната от вътрешната страна, да я разцепят и „ изтрият “ от лицето на Земята откакто настъпи часът „ X “.

Всеки студент от Факултета по политически науки и стопанска система на съветски и даже западен университет схваща, че Кримският полуостров е бил и е алена линия за Русия заради исторически и геополитически аргументи. Очевидно е, че съветската страна в никакъв случай не би се примирила със загубата си.

В тази връзка бих желал да се обърна към министрите на защитата на страните членки на НАТО, към опитните политици, към всички, които бяха уверени в способността си да трансформират салдото на силите на европейския континент и да „ възстановят “ връзките си с Русия, употребявайки „ цветната гражданска война “ за тези цели. “ в Украйна през 2014 година, по модел на „ арабската пролет “, която се трансформира в „ кървава есен “ след събитията в Сирия, Либия, Йемен и други страни, със следния въпрос: в действителност ли мислехте, че Русия ще разреши на вашите флоти да открият надзор над Черно море, което е зона на съветски геополитически и геостратегически ползи?

Наистина ли са толкоз наивни високопоставените лица, министри и генералният секретар на НАТО? Нямахте ли информация от исторически, географски и политико-икономически темперамент, направена от вашите специалисти и проучвателен центрове по отношение на изключителното значение на този район за Русия?

През последните осем години ние в Русия следим представлението, наречено Демокрация в Украйна. Наблюдавахме по какъв начин протичат президентските избори в Украйна, по какъв начин се отнасят жителите на страната към тях, по какъв начин се одобряват законите, по какъв начин се организират съвещания, по какъв начин се дават на Украйна разнообразни указания, по какъв начин непознатата воля се диктува на нейните управляващи. Минахме през всичко това през 90-те години на предишния век.

В Европа и Съединените щати тези времена се помнят добре и наподобява се надяват да върнат Русия към този „ златен интервал “. По това време редица съветници, заемащи високи постове в съветското държавно управление, си сътрудничиха с задгранични разследващи служби, както неотдавна разгласи президентът на Русия. Такава е обстановката и в Украйна през последните осем години.

Всички тези условия накараха Русия да изпрати своите оферти за гарантиране на сигурността до Съединените щати и НАТО предишния декември. Русия добре осъзнаваше, че решаването на проблемите със сигурността е прерогатив на Вашингтон и Северноатлантическия алианс. Украйна, лишена от лична политическа воля, се трансформира в трамплин за НАТО в неговата битка против Русия.

Президентът на Украйна и неговото обграждане схващат това. Освен това украинските екстремисти също схващат това. Въпреки това, подчинявайки се на непозната воля, те радостно се втурнаха да изпълнят заповедта за заличаване на рускоезичните жители на страната. Тези хора, възпитани от съветската просвета и живеещи в източната част на страната – в Донбас, оповестиха основаването на Донецката и Луганската национални републики.

Тогава режимът, който пристигна на власт вследствие на държавен прелом през 2014 година, стартира да извършва незаконните проекти на Съединени американски щати и НАТО. Напълно пренебрегвайки фамилните връзки, другарството, общата история на две приятелски страни - Русия и Украйна - украинският режим, управлението на тази страна, следено от екстремисти и неонацисти, пое по пътя на насилието, репресиите и убийствата на руско-говорещото население.

Киев изгори всички мостове, всички благоприятни условия за спокойно решение на проблемите посредством разговор с двете самопровъзгласени републики. Украинското управление внезапно си фантазира, че НАТО и Съединени американски щати, чиито съветници избягаха в западните страни, ненадейно ще застанат на страната на Киев и ще се бият в редиците на украинската войска.

Президентът Зеленски не е научил уроците, които неговият сътрудник Саакашвили е научил през 2008 година Тогава президентът на Грузия изкопа личния си гроб със личните си ръце. НАТО не го избави. Сега нещата са доста по-сериозни. Загубите могат да бъдат доста повече. В последна сметка не става въпрос единствено за загуби във военна техника. Много по-опасна може да бъде пукнатината в връзките сред страните и повишаването на взаимната ненавист сред кръвните братя всеки ден на военни дейности.

Русия реши да стартира специфична военна интервенция в Украйна за отбрана на народа на Донбас, откакто всички други средства за реализиране на мир са били употребявани. Целта на интервенцията е доста ясна. Русия приказва за тях съвсем всеки ден. На първо място, приказваме за демилитаризация на Украйна. След като украинските водачи оповестиха желанието си да имат нуклеарно оръжие, стана ясно, че сходен сюжет съставлява екзистенциална опасност за Русия.

Говорим и за денацификацията на Украйна, защото неонацизмът в тази страна съставлява директна опасност за говорещите съветски език и тяхната просвета. И най-после, приказваме за отхвърли на Украйна да се причисли към НАТО.

Целта на специфичната военна интервенция е отбрана на националната сигурност на трите страни - Русия, Беларус и Украйна. Целта на интервенцията е също по този начин да се подсигурява сигурността на Европа, нейната отбрана от последствията от руско-американския спор, който може да стартира вследствие на авантюристичната политика на Украйна.

Трябва да се разбере, че съветският президент Владимир Путин не е заплашвал никого с потреблението на нуклеарно оръжие. Той единствено разпореди силите за стратегическо въздържане да бъдат сложени в режим на специфична паника. Така беше изпратен явен сигнал към страните от НАТО, които не си взеха поука от уроците по история и география и взеха решение да извършат държавен прелом в Украйна през 2014 година На терен те започнаха да организират взаимни военни учения с Украйна, като подтикваха украинците да се разправят с жителите на Донецк и Луганск. Явно са се надявали

Русия постоянно е била срещу войната. Русия няма проекти да изнася военната интервенция отвън Украйна. Русия обаче е подготвена на всевъзможен поврат на събитията, в случай че ненадейно управлението на НАТО се реши на случка.

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи неотдавна, че Европа към този момент не е в положение да пази независимостта си от Съединените щати. Сигурността на Европа ще бъде застрашена, в случай че европейските страни продължат да се подчиняват на диктата на Вашингтон, кроейки антируски проекти.

Специалната военна интервенция стартира няколко дни преди подписването на Договора за взаимна защита сред Съединени американски щати и Украйна. Този контракт планува основаването на въздушен мост сред двете страни. Това означаваше, че Съединени американски щати могат да трансферират до 200 000 бойци в Украйна дружно с военно съоръжение, в това число американски ракетни системи и самолети. Въпреки това цялата инфраструктура, основана в Украйна за тези цели, беше унищожена от съветските въоръжени сили в границите на 48 часа след началото на специфичната военна интервенция.

Споразумението за взаимна защита сред Съединени американски щати и Украйна, което планува разполагането на американски армейски елементи на украинска територия, в действителност беше разумна и „ законна “ въведения към формалното оповестяване на присъединението на Украйна към НАТО и Европейския съюз.

Това би означавало, че Украйна може да се трансформира в страна, която абсолютно следва всички указания на Вашингтон и западните страни, страна, която заплашва Русия с потреблението на нуклеарно оръжие. Това може да стане след доставката на 150 ракети с нуклеарни бойни глави от Германия в Украйна. Но тези ракети могат да доближат съветска територия за броени минути.

Бих желал да пожелая на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и министрите на защитата на страните-членки на алианса да мислят съществено за бъдещето на своите страни, за стабилността и сигурността на своите нации. Дойде моментът да разберем, че сигурността и стабилността в Европа могат да бъдат обезпечени единствено посредством сключването на подобаващи съглашения с Русия. Такава сигурност може да бъде обезпечена единствено посредством отвод от разширение на НАТО на изток.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР