След месеци на подготовка дойде етапът, в който Гражданско сдружение

...
След месеци на подготовка дойде етапът, в който Гражданско сдружение
Коментари Харесай

Гражданско сдружение Български глас започна да се среща със симпатизанти

След месеци на подготовка пристигна стадият, в който Гражданско съдружие “Български глас” да стартира дейна работа на терен. Започнахме от Смолян, където с нашият локален водач Мирослав Фисински провежда диалог с членове и симпатизанти, на която участваха локалните отговорници Красимир Чолаков и Ники Димитров, разгласи във Facebook водачът на сдружението Тихомир Василев.
"Искаме да чуем Вас, вашите упования и страхове. Заедно да изградим платформата на “Български глас”, сподели той.
Те са планували срещи и събития във всяка област, на които ще показват визията за политики в сферите на демографията, образованието, културата, опазването на здравето, стопанската система, земеделието и правораздаването. Смятаме, че точно тези браншове са в основата на по-доброто развиване на страната ни. Тяхното реформиране и вярно действие ще дадат началото една благоденстваща България, акцентира Василев.
Нашата философия се гради върху схващането, че оправянето с демографската рецесия няма да се получи посредством отпущането на еднократни финансови тласъци или отстъпки при отпущането на заеми за млади фамилии. Устойчивото решение на демографската рецесия се състои в построяването на качествена среда за живеене, която е вследствие на целенасочени ограничения в стопанската система, образованието и опазването на здравето.
Работим за налагането на политики за основаване на удобни условия за развиване на дребния и фамилен бизнес, който сега работи и се развива във враждебна среда. Големият бизнес от дълго време се погрижил за себе си! Предприемачите би трябвало да бъдат откровено и в действителност насърчавани да оферират артикули и услуги с осезаема добавена стойност, изясни Тихомир Василев.
Съдебната система би трябвало най-накрая да влезе в ролята си на поръчител и стожер на вложенията, да опази от посягане собствеността, без значение дали е частна или държавна, да бди над спазването на закона и използването на договорите.
България, на първо място, е земедслка страна с богати и дълбоки обичаи, които сме загърбили, само че през последните години, поединично, някои от нас стартират да се връщат към тях. Трябва да надигнем несъответствията измежду нашите аграрни производители, където поради шепа огромни, дребните всяка година се борят за оцеляване. С Вашата поддръжка ще променим това! Можем дружно да сложим дребния трудещ се селяндур в центъра на земеделската ни политика. Той да има автентичен достъп до средства и стратегии. Да знае, че има късмет да се развива, когато обработва земята си и се грижи за стопанството си.
Семействата би трябвало да са спокойни, че постоянно могат да получат навременна съответна, съвременна и налична здравна грижа.
Децата да бъдат признати в детски градини, да получат модерно обучение в учебните заведения, където да се научат да мислят свободно, изобретателно, екипно, градивно и с обич към родината. Университетите ни е време да стартират с готовност дейно да осъществят модернизацията на образователните си стратегии, в които да вземат участие повече практици, да има повече материали, резониращи на актуалните бизнес подходи и потребности, с цел да създават нови фрагменти готови за провокациите и потребностите на бизнеса, акцентира Тихомир Василев.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР