След месеци на мълчание Службата за сигурност на Украйна (СБУ)

...
След месеци на мълчание Службата за сигурност на Украйна (СБУ)
Коментари Харесай

Украйна призна: Разрушаването на Кримския мост е едно от нашите постижения

След месеци на безмълвие Службата за сигурност на Украйна (СБУ) призна присъединяване си в офанзивата против Кримския мост през октомври предходната година, предава Си Ен Ен.

" Служителите на СБУ унищожават врага в най-горещите точки и вършат всичко допустимо, с цел да освободят земята ни допустимо най-скоро. Разрушаването на Кримския мост е едно от нашите достижения ", сподели началникът на СБУ Васил Малюк на гала в Киев във връзка издаването на пощенска марка в чест на службите за сигурност.

По-рано този месец заместник-министърът на защитата Хана Маляр стана първият украински формален представител, който непосредствено призна, че Украйна е виновна за офанзивата, включваща мощна детонация на моста, явно породена от бомба, скрита в камион.

Кримският мост свързва анексирания полуостров Крим с континентална Русия.Той е част от жизненоважна артерия за снабдяването на продължаващата война на Русия против Украйна, позволявайки на хора и артикули да се вливат в украинските територии, които Москва е завзела.

Известен също като Керченски мост, той има и персонална стойност за съветския президент Владимир Путин. В концепцията на Кремъл мостът значи " обединяването " на Крим с континенталната част на Русия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР