След месец извънрендно положение в България, съдът е спрял работа,

...
След месец извънрендно положение в България, съдът е спрял работа,
Коментари Харесай

Съдът спря работа, а главният прокурор стана втори премиер

След месец извънрендно състояние в България, съдът е спрял работа, а основният прокурор е станал като втори министър председател, само че с пълномощието да се разпорежда под боязън от наказателна принуда. Това показват в собствен разбор от неправителствената организация " Правосъдие за всеки ". От там допълват, че на Министерство на вътрешните работи са дадени изключителни пълномощия да следи жителите посредством приемане на трафичните им данни и няма задоволително правосъдни гаранции, че с това няма да се злоупотребява.

Виртуален надзор

" Мярката се ползва от полицията, без да има действителна опция за инспекция на декларираната причина за следене на мобилни телефони и устройства. Остава изцяло неразбираема процедурата, по която може да се реализира следващ правосъден надзор, а това заплашва директно съществени права и дава опция за цялостен виртуален надзор върху живота ни. Това изрично не може да бъде признато за обикновено ", показват от " Правосъдие за всеки " във връзка следенето на трафични данни.

От Министерство на вътрешните работи настояват, че при изпозлването на това пълномощие няма да преглеждат наличието на диалози или чатове, а единствено ще наблюдават къде се намира потребителят посредством GPS-данните от клетките на мобилните оператори. От полицията към този момент не споделят в какъв брой случая са се възполвали от тази опция.

Втори, само че по-силен министър председател
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР