След малко повече от година ремонтни дейности Агенция Пътна инфраструктура“

...
След малко повече от година ремонтни дейности Агенция Пътна инфраструктура“
Коментари Харесай

Добри новини за „Хемус“: Тунел „Ечемишка“ е отворен, три лота отново се строят

След малко повече от година ремонтни действия Агенция „ Пътна инфраструктура “ пуска в употреба ремонтирания тунел „ Ечемишка “ на незавършената автомагистрала „ Хемус “. Строителните действия се правиха в тръбата в посока София и започнаха още в края на май 2021 година

В хода на работа са отстранени разрушените елементи от вторичната обшивка. Извършените ремонтни работи в тунелната тръба включват ремонт на структурата, хидроизолация, създаване на нова дренажна система, асфалтова настилка. Съоръжението е със системи за пожароизвестяване, вентилация, видеонаблюдение, светофарна уредба, енергоефективно осветяване и система за светлинно водене, с които се обезпечават сигурност на пътуването и опция за бърза реакция при случай.

Тунелът има и система за отклоняване на запалими и токсични течности от пътното платно.

Ремонтът бе приключен в период.

Със същите системи за сигурност разполага и тръбата за Варна на тунел „ Ечемишка “. Нейният ремонт приключи в края на юни 2017 година след драматичен случай, при който жена почина след сриване на осветително тяло.
Останалата част от „ Хемус “
Отворената за придвижване тръба на тунела в посока София ще отпуши отчасти трафика, който се образува в района. Продължава обаче ремонтът на различен тунел на автомагистралата – „ Витиня “. Очакванията са той да завърши до края на месеца.

Междувременно районният министър Иван Шишков разгласи, че строителството на лот 1, 2 и 3 от „ Хемус “ е възобновено след осъществено заплащане в размер на 120 млн. лева

На процедура строителството е възобновено, в случай че желаете може да го назовем и втора първа копка “, разяснява Шишков.

В началото на годината някогашният районен министър Гроздан Караджов дефинира като реален период за довеждане докрай на автомагистралата 2027 година

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР