След края на сезона за Атланта Хоукс в Националната баскетболна

...
След края на сезона за Атланта Хоукс в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Богдан Богданович: За играч от НБА е по-лесно да свикне с европейския баскетбол, отколкото обратното

След края на сезона за Атланта Хоукс в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА), Богдан Богданович се прибра в родината си Сърбия, а на въпрос дали някогашният му отбор Партизан има късмет против американските сформира, той отговори: " Ако Партизан играе против тимове от НБА, триумфът ще зависи от много фактори. "

" На първо място, зависи какви са разпоредбите - дали по европейските или американските. Ако са европейските, тогава обстановката би била в интерес на " черно-белите ". Предсезонните мачове не са добър индикатор, тъй като нормално играчите не са в най-хубавата си форма ", съобщи Богданович в Белград, представен от профилираното издание basketnews.com.

30-годишният сръбски национал е сигурен в едно - в случай че мачът се играе в " Щарк Арена " в Белград, почитателите на Партизан биха основали изключителна атмосфера.

" Когато приказваме за почитатели, Партизан е над съвсем всички клубове в Съединени американски щати, тъй като основават конюнктура, която подхожда на играчите на терена. Доволен съм, че за това се приказва положително и в Съединени американски щати ", разяснява още Богдан Богданович.

" Трудно е да се съпоставят европейския баскетбол и НБА. Играта просто е друга в Съединени американски щати, става дума за изцяло разнообразни измерения. Маркетингът и заниманието играят огромна роля, а физиката също е значим фактор. Има избрана независимост на играта, а и скоростта е по-голяма. Не е елементарно да се свикне с това. Мисля, че за баскетболист от НБА е малко по-лесно да свикне с европейския баскетбол, в сравнение с противоположното ", счита Богданович.

Той е подготвен за завръщането си в националния тим на Сърбия и към този момент чака Световното състезание. " Лично аз съм извънредно стимулиран и скърбя, че не бях в състава през предходната година. Сега съм изцяло съсредоточен върху това, което ни чака ", сподели Богдан Богданович и добави:

" Всички следим изявите на Никола Йокич и се надяваме, че ще завоюва купата в НБА. Надяваме се, че той ще има задоволително време за отмора и да събере сили за Световното състезание. Това е огромен въпрос за нас, само че би трябвало да го подкрепим в този миг, вместо да внасяме спомагателна тежест с тази тематика. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР