След края на извънредното положение танцови и музикални зали да

...
След края на извънредното положение танцови и музикални зали да
Коментари Харесай

Танцови школи настояват за отваряне на залите

След края на изключителното състояние танцови и музикални зали да отворят порти при съблюдаване на противоепидемичните ограничения. За това упорства петиция, основана от представители на над 15 школи. Искането им към този момент е подкрепено от над 3600 души.

" Вече два месеца нашият отрасъл е съществено обиден от възбраната, подбудена от изключителното състояние, да упражняваме своята специалност. Това докара до преустановяване активността на всички работещи експерти в танцови, креативен и музикални зали. Затваряйки залите, хиляди хора бяха лишени от прочувствено, физическо и психическо поддържане на своето здраве, както и сриване на имунитета, в резултат на общественото разграничаване ", пишат основателите на петицията.

Те оферират залите да отворят поетапно. Първо от 14 до 21 май да се разрешат самостоятелни занятия по график и при засилени хигиенични ограничения, а от 22 май към този момент да се разрешат и разрешаване и на занятия по групи, според от квадратурата на залите, при съблюдаване на регламентираното разстояние на хората и стерилизация на пространствата. Самите работещи в залите акцентират, че предлагането им може да се промени, в случай че епидемиологичната конюнктура в страната се утежни. Подчертават, че схващат сериозността на обстановката и по тази причина досега са се отнасяли с отговорност и дисциплинираност.

" Лишени да упражняваме своята специалност към този момент прекомерно дълго време, ние губим опцията да акумулираме доходи за застраховане активността на организациите ни, респективно - да плащаме своите месечни отговорности като заплати, осигуровки, налози, наеми, сметки. Тази обстановка слага под финансов риск десетки хиляди семейства, работещи в областта на културата и изкуството. Оценяваме подхванатите ограничения за финансово подкрепяне от Правителството, само че за жалост съвсем никой от нашия бранш не може да се възползва от тях, заради спецификата на нашата активност ", написа още в петицията.

Създателите на петицията споделят още, че са се пробвали да организират занятия онлайн, както и да задържат своите ученици даже и безплатно. Това обаче се е оказало невероятно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР