След края на филмовата сага Здрач“, която постави ред боксофис

...
След края на филмовата сага Здрач“, която постави ред боксофис
Коментари Харесай

Нов филм по Стефани Майър за феновете на „фантастичната романтика”

След края на филмовата сага „ Здрач “, която сложи ред боксофис върхове, изцяло предстоящо идва екранизацията на идващия разказ на Стефани Майър. Написан за по-зряла публика, той е концептуален приказен трилър, в който мирът има прекомерно висока цена, а ориста на човечеството е съвсем решена. Поради изключителния триумф на романа и в България, издателство „ Сиела “ възнамерява наново издание директно преди кинопремиерата. 

„ Скитница “ (The Host) е история за обич и всеотдайност в нов, футуристичен свят, в който на карта е заложена ориста на човечеството.  Планетата Земя е завладяна от миролюбиви извънземни, известни като “душите “. Повечето човеци от човешката раса са станали приемници на „ душите “ – овладяни са мозъците им, само че телата им са оставени непокътнати.

Мелани е член на дребна група индивиди, които оказват опозиция на нашествениците, само че е хваната от Търсачката  - миротворец, квалифициран да пази новата раса от последните останали индивиди. Въпреки обезверената битка на Мелани, в тялото й е хирургично вградена “душа “ на име Скитница. Скитница е предизвестена за провокациите на живота в тялото на човек. Тя знае за завладяващите усеща, за пристрастеностите и прекомерно ярките мемоари, само че има една компликация, която не е очаквала: предходната обитателка на тялото не желае да се откаже да има мозъка си.

Търсачката подтиква Скитница да извлича информация от паметта на Мелани, с цел да научи местонахождението на индивидите ренегати. Сред тях са обичаният на Мелани Джаред, 11-годишният й брат Джейми, чичо й Джеб, както и Иън, мъжът, който Скитницата е предопределена да обича.

Със мощната си воля Мелани съумява да убеди съпротивляващата се Скитница да бъде неин съдружник в рисково търсене, задачата на което е да спасят фамилията и мъжете, които двете обикват.

Начело на амбициозната екранизация е Андрю Никол, прочут като сценарист и режисьор на „ Господари на войната “, номинирания за Оскар „ Гатака “ и други фантастични продукции като „ Симон “ и скорошния кинохит „ Дилъри на време “. В  „ Скитница “ той е режисьор и съсценарист.

Двойнствената роля на Мелани Страйдър / Скитницата е поверена на младата ирландска актриса Сирша Ронан. След като още 14-годишна получава първата си номинация Оскар за „ Изкупление “, тя продължава да впечатлява и критиците, и публиката с осъществяванията си в „ Очи от парадайса “ (номинация „ БАФТА “) и „ Хана “ (номинирана за „ Изборът на критиците “).

Главните мъжки функции – на Джаред и Иън – са предоставени надлежно на Макс Айрънс ( “Червената шапчица “, “Дориан Грей “, идния “Вивалди “) и Джейк Абъл ( “Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Похитителят на мълнии “, “Аз съм номер 4 “, “Очи от парадайса “, идния “Пърси Джаксън и боговете на Олимп: Морето на чудовищата “). Немската актриса Даян Крюгер, позната от „ Национално богатство “, „ Гадни копилета “ и „ Без име “, играе Търсачката. В останалите функции са Уилям Хърт ( “Сред дивата природа “, “Тъмно минало “, “Невероятният Хълк “), Чандлър Кантърбъри ( “Пророчеството “, “Живот назаем “, “Странният случай с Бенджамин Бътън “, идния “Когато ангелите запеят “), Франсес Фишър ( “Титаник “) и Бойд Холбрук ( “Милк “, “Голямата К “, идния “Лятото на Монти Уайлдхорн “).

Официалната премиера на кино лентата „ Скитница “ е на 5 април 2013 година, а най-нетърпеливите почитатели ще могат да го видят предпремиерно още от 29 март. Новото издание на романа ще бъде на книжния пазар в края на месец март.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР