След консултации с правителството австрийски експерти дадоха тази събота пресконференция,

...
След консултации с правителството австрийски експерти дадоха тази събота пресконференция,
Коментари Харесай

Експерти искат удължаване на „локдауна“ на консултации с правителството в Австрия

След съвещания с държавното управление австрийски специалисти дадоха тази събота конференция, в която се изрекоха единомислещо за удължение на „ локдауна “ в Австрия заради усложнената епидемиологична конюнктура вследствие разпространяването на новия вариант, открит първо във Англия. Очевидно разхлабването на ограниченията, което се очакваше от 24 януари, става все по-нереалистично, разясняват медиите.

В неделя федералният канцлер Себастиан Курц ще разгласи по малкия екран решението на държавното управление след съвещания и с ръководителите на деветте австрийски провинции, само че наблюдаващи са на мнение, че „ локдаунът “ ще бъде продължен, а е допустимо и налагане на още по-рестриктивни ограничения.

В очакване на изказването на Курц тази събота във Виена се организира всеобщ митинг против ограниченията, оповестява " Ройтерс ".

Целта е броят на новозаразените за седмица да спадне и то доста под 50 на 100 000, съобщи Освалд Вагнер, заместник-ректор на Виенския медицински университет. В момента този индикатор е сред 130 и 150 - прекомерно висок за разхлабване на ограниченията. Разумно е общият „ локдаун “ да бъде удължен до постигане на избраните като цел ниски стойности.

Според Вагнер това може да се реализира, в случай че след оповестяване на края на локдауна и до имунизирането на застрашените групи броят на новозаразените намалее посредством наложително носене на маски вид ФФП2 в затворени пространства, увеличение на наложителната отдалеченост от един на два метра и всеобщо тестване на цялото население.

Основна мярка съгласно специалистите би трябвало да бъде и наложителната работа от къщи, с цел да се понижи напредването на хората до равнищата при локдаун, което няма да е допустимо без наложителна работа от вкъщи. Родителите да оставят децата си също у дома, с цел да не би трябвало да вървят на учебно заведение, предлагат експертите.

Вирусологът Андреас Бергталер предизвестява за заплахата от избухливо разпространяване на новия вирусен вариант. " Това е предизвикателство, пред което е изправена цяла Европа ". Крайно належащо е да се вземат спомагателни ограничения, с цел да се предотврати допустимо най-рано заплахата от развиване, каквото следим в Англия и Ирландия.

Според учените съществуват няколко тактики за разкриване на новия вирус, който е с 50 % по-заразен и е невероятно да се създадат сигурни прогнози за развиването му през идващите седмици. Най-ефикасната тактика е всеобщото имунизиране на популацията.

Според Ерих Нойвирт, математик и статистик, не се следи наклонност към понижаване на новозаразените. Мерките сега и фактът, че една част от популацията явно не ги съблюдава, са явен сигнал, че би трябвало да се затегнат. Въпреки всеобщото имунизиране е належащо носенето на маски ФФП 2 да стане наложително.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР