След като вчера Ферари представи пилотските си екип за атаката

...
След като вчера Ферари представи пилотските си екип за атаката
Коментари Харесай

Ферари потвърди резервните си пилоти за сезон 2023 във Формула 1

След като през вчерашния ден Ферари показа пилотските си екип за офанзивата на купата в Световния шампионат за устойчивост (WEC) и „ 24-те часа на Льо Ман “, през днешния ден Скудерията удостовери и аварийните си водачи за идния сезон във Формула 1.

Тази позиция ще си поделят Антонио Джовинаци, който ще бъде водач и на офанзива на „ Черните кончета “ в маратонските надпревари, и Роберт Шварцман. Джовинаци бе запаса на Ферари и през предходната година, когато делеше позицията с водача на Хаас Мик Шумахер.
 Ферари разгласи водачите си за Льо Ман Ферари разгласи водачите си за Льо Ман
Самият италианец бе един от претендентите за мястото на Шумахер, което в последна сметка ще бъде заето от Нико Хюлкенберг. Така той трябваше да се задоволи с аварийното място във Ферари, към което бе добавена и титулярната позиция в WEC. Джовинаци сигурно няма да бъде разполагаем на Ферари за надпреварите в Саудитска Арабия, Азербайджан, Испания, Англия и Бразилия, които съответстват със стартове от WEC.

В тези случаи запаса на отбора ще бъде Шварцман, който до предходната година бе единствено тестови водач на тима. В тази си роля израелецът се включи в две свободни тренировки (САЩ и Абу Даби), както и в теста за млади водачи (на основната снимка) в края на сезона. Той има суперлиценз и при потребност ще може да вземе присъединяване в съревнование, в случай че Шарл Леклер или Карлос Сайнц се разболеят или контузят.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР