След като възстановихме движението на емблематичния трамвай №5 в края

...
След като възстановихме движението на емблематичния трамвай №5 в края
Коментари Харесай

Столичната община отделя пътното платно от трасето на трамваите по бул. „Цар Борис III

След като възстановихме придвижването на емблематичния трамвай №5 в края на предходната година, за дни бяха регистрирани 5 пътно транспортни катастрофи. Катастрофите са породени от коли, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите. Предприемаме бързи ограничения, с цел да ограничим транспортните катастрофи по трасето на трамваите по бул. „ Цар Борис III ". Ето за какво физически ще отделим пътното платно от това на трамваите. Така коли няма да могат да навлизат върху релсите. Това написа столичния кмет Васил Терзиев във фейсбук профила си.  Той добави, че е предоставен план за обособяването на трасето като фокусът ще е в региона от ул. „ Райска градина " до ухото в „ Княжево ".

" По това трасе се движат 3 трамвая - 4, 5 и 11. В пиковите часове приблизително на всеки 3 минути тук минава по една трамвайна мотриса ", написа още Терзиев. А за да бъде напредването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост.

" Съкратихме времето за пътешестване от „ Съдебна палата " до последната спирка в „ Княжево " с 10 минути - от 31 минути преди ремонта на 21 минути в този момент. Предстои новоремонтираният сектор на релсовия път от кръстовището с бул. „ Овча Купел " до ухото на „ Княжево " да бъде включен в новата съгласуваност за придвижването, която обезпечава „ зелената вълна " за трамваите. Това в допълнение ще се форсира придвижването на трамваите по бул. „ Цар Борис III ", добавя кметът на София.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР