След като в последните две години руснаците разпродадоха масово имотите

...
След като в последните две години руснаците разпродадоха масово имотите
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Чужденците вдигнаха цените на имотите в селцата

След като в последните две години руснаците разпродадоха всеобщо парцелите си по морето, в този момент се следи друга наклонност, обвързвана с чужденците - западняци търсят местенца по селата и ги купуват, научи Lupa.bg.

Стотици германци и англичани нахлуха у нас с една цел - да заживеят тук, да им е умерено и допустимо най-евтино, защото животът в техните страни много нарастна и те мъчно устоят на това. Повечето, несъмнено, са фамилии на съвсем пенсионна възраст, а финансите, които получават в Германия или Англия, са им изцяло задоволителни за България, колкото и да е поскъпнал животът у нас.

Най-търсените села са тези към морските ни градове Бургас и Варна, само че не и тези, които имат директен изход на море и плажове. Чужденците избират вътрешността, в подножието на Стара планина, с цел да им е умерено. Това търсене увеличи и цените на парцелите там в пъти.

Вече мъчно могат да се намерят къщички с декар двор за по малко от 60-70 000 евро, което е непостижима цена за множеството българи.

" Продължават да минават хора от разнообразни националности и да питат за какво към този момент няма табели, че даден парцел се продава. Еми, в нашето село се изкупи всичко, което можеше. Вече имаме и фамилии от Норвегия и Франция, наред с тези от Германия и Англия. Станахме се интернационално населено място, само че хората влагат тук, облагородяват дворните си места, вършат ги много китни ", показа за Lupa.bg Янаки Паскалев от бургаското село Горица, което е с близо 1200 поданици.

Съседните Каменар, Гълъбец, Порой, Просеник също са с такава наклонност - да бъдат заселени с чужденци.

Същото е ситуацията и на север към Варна - Осеново, Близнаци, Слънчево, където чужденците нахлуват с цялостна мощ във притежание.

Местата към този момент се култивират много бързо, а новите заселници основават другарства и всички им се радват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР