След като в понеделник , вероятността за сформиране на редовен

...
След като в понеделник , вероятността за сформиране на редовен
Коментари Харесай

Експерт по Дарик: Ако имаше обществен натиск за подобрение, политиците щяха да разберат

След като в понеделник, вероятността за съставяне на постоянен кабинет напълно понижа. Според, който взе участие в “Кой приказва ”, тази възможност е равна на нула.

Въпреки чеспоред социологическите проучванияпоне две трети от българите желаят постоянно държавно управление и непоклатимост, май родните политици не го желаят, а избират да ни заведат още веднъж до урните след няколко месеца. Заради това взехме решение да проверим какво желаят българите от политиците.

" Какво желаят българите? Това не е перманентност. Няма константа. В организацията имаме един знак, който мери най-големите проблеми пред българина и той дава добра информация за пулса на обществото и в последните 15 години. Картината сега наподобява по следния метод: това, което общо взето бе като конструкция последните 15години, беше нещо от рода на ниски приходи икорупция, само че това, което се случи през 2022 година, е поразително, тъй като внезапно се появи един проблем, който бе 4 пъти и половина по-голям от втория проблем ", описа Димитър Ганевот социологическа организация “Тренд ”в " Кой приказва " по Дарик.

" Ние не сме виждали сходна конструкция. Проблемът на проблемите сега е инфлацията и високите цени. Това, което се получава в последната година е,че значително, това, което чуваме от политиците, доста се разграничава от дневния ред на българите. Темата, която българите разискват е " какво става с цените в магазините ". Големият социално-политически проблем е тази отдалеченост сред народа и политиците ", добави политологът.

" Това е проблем, който постоянно е съществувал в България ", счита и водещият ГеоргиДонков.

" Това ни докара до най-ниската изборна интензивност от последните избори насам. Има и други фактори като електорална отмалялост, ненамиране не законен представител и по този начин нататък.Тази отдалеченост оказва помощ за тази поразително ниска изборна интензивност ", безапелационен е Ганев.

" Не мисля, че го осъзнаваме по този метод. В интерес на истината, в случай че имаше сериозен публичен напън за усъвършенстване, евентуално и политиците щяха да го осъзнават. Обществото не изпраща толкоз мощни сигнали. Впрочем, когатобългарите решат да махнат някоя власт и да сложат на нейно място друга, го вършат безусловно безапелационно ", съобщи специалистът.

Във връзка с това какви са възможностите за сформиране на постоянно държавно управление, Ганев изясни, че не счита, че има кой знае какви шансове.

" Проблемът е че няма даже начало на диалог за оформяне на болшинство в границите на това Народно събрание. Какво имам поради под образуване на болшинство? Да си представим, че Демократична България предлага някакво държавно управление и този кабинет бива гласуван от другите, само че в същия миг това не е ръководещо болшинство, това е болшинство, подкрепящо Демократична България ", обясни той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР