След като в понеделник вечерта турският президент Реджеп Таийп Ердоган

...
След като в понеделник вечерта турският президент Реджеп Таийп Ердоган
Коментари Харесай

Мицотакис отговори на Ердоган: Турция е сама срещу Гърция

След като в понеделник вечерта турският президент Реджеп Таийп Ердоган още веднъж насочи нападки към Атина, обвинявайки я, че дава леговище на терористи от ПКК и организира " пълзяща окупация “ на източните егейски острови, като изпраща военна техника там, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис уточни " възходящата изолираност “ на Турция и я прикани да се върне по пътя на " значителния разговор “, написа Kathimerini .

" Другата страна може монотонно да продължи своите неистини и закани, само че тя е сама в тази игра… Те не просто вървят против Гърция; те имат Европа в нейната целокупност и нашите съдружници в НАТО, с които да се борят “, съобщи Мицотакис на съвещание на кабинета в Атина във връзка възходящото напрежение в връзките с Анкара.

" Вместо провокаторски думи, дано най-сетне да изберат мирните дейности и пътя на значителния разговор “, съобщи той и добави, че Гърция " остава спокойна и уверена в ясните си позиции, със силата на интернационалното право, въоръжените сили в подготвеност и поддръжката на нашите съдружници “.

В понеделник вечерта " Анадолска организация “ заяви, че Ердоган е споделил на среща на водачите на провинциите на ръководещата в страната " Партия на справедливостта и развиването “, че " терористите са предпазени в съвсем всяка страна в Европа, изключително в гръцкия лагер Лаврио “.

В явно позоваване на засиленото военно наличие на Съединени американски щати в североизточното гръцко пристанище Александруполис, съгласно известията Ердоган също е изразил разочарованието си от " тези, които предизвикат Гърция “, като е споделил, че " оръжията, насъбрани в Западна Тракия, няма да ни спрат “.

" Оръжията, насъбрани в Западна Тракия и островите, няма да ни спрат, тъй като нашата мощност е надалеч оттатък тях, само че ви подсещаме, че това значи пълзяща окупация “, добави Ердоган, повтаряйки настояванията на Анкара към Гърция да демилитаризира своите острови.

" Мислите ли, че поддръжката от Америка и Европа ще ви избави? Това няма да ви избави “, сподели Ердоган, представен от известния турски ежедневник Sozcu.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР