След като в началото на декември се появиха първите информации,

...
След като в началото на декември се появиха първите информации,
Коментари Харесай

Официално: Григор Димитров с нов треньор

След като при започване на декември се появиха първите информации, че Данте Ботини ще бъде новият треньор на Григор Димитров, това към този момент е реалност и публично.

Потвърждението пристигна от профила на Димитров в уеб страницата на АТР, където за негов треньор бе вписан аржентинецът. До този миг там стоеше името на Андре Агаси, който бе по-скоро в ролята на съветник на българина и бе с него единствено в редки случаи.

Крис Гро бе индивидът до Димитров през 2020-а, само че тяхното партньорство завърши още преди края на сезона.

Ботини е прочут най-много с дългогодишната си работа с Кей Нишикори, който реализира всичките си триумфи под негово управление. През предходната година аржентинецът работи с Николас Джари, само че съдействието им бе възпрепятствано от допинг наказването на чилиеца.

Самият Ботини приключи работата с Джари, с цел да се впусне в предизвикването с някогашния №3 в света Димитров. Вече близо две седмици Ботини е в Монте Карло, където организира подготовка с Григор, а оповестяването му посредством профила на българина в АТР приказва за дълготрайни планове посред им.

Най-вероятно двамата ще останат в Монте Карло още няколко дни, след което ще заминат за Мелбърн, където в средата на януари би трябвало да започват двуседмичния интервал на карантина. След него е доста евентуално Димитров да вземе присъединяване в един от двата АТР 250 шампионата, които ще се проведат в седмицата преди Australian Open.

tenniskafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР