След като цял свят се надигна срещу решението на Доналд

...
След като цял свят се надигна срещу решението на Доналд
Коментари Харесай

Някой все пак подкрепи Тръмп за Йерусалим, чешкият президент скочи срещу европейските "страхливци"

След като целия свят се надигна против решението на Доналд Тръмп да признае Йерусалим за столица на Израел, най-сетне се откри и върховен общественик, който да поддържа решението на американския президент. И това бе чешкият му сътрудник Милош Земан, който изля гнева си против Европейския съюз, който съгласно него очевидно е трябвало да поддържа Даналд Тръмп.

„ Европейският съюз, страхливците, вършат всичко по силите си, с цел да може пропалестинско терористично придвижване да има преимущество пред произраелско придвижване ", съобщи Земан, показвайки се като бранител на израелската страна.

Коментарът му е изработен в събота, малко преди среща на дясната чешка партия „ Свобода и директна народна власт ". Земан добави още, че е удовлетворен от решението на Тръмп.

Малко след изказването на американския президент в сряда, с което той заяви позицията си и изрази желание да реалокира посолството на ръководената от него страна от Тел Авив в Ерусалим, чешкото външно министерство също разгласи, че има възможност да реалокира посолството си в оспорвания сред Израел и Палестинската автономност град, само че първо би трябвало да се съветва с локалните си сътрудници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР