След като станаха разправиите с джиповете на Аркад, в петък,

...
След като станаха разправиите с джиповете на Аркад, в петък,
Коментари Харесай

Булгартрансгаз: Аркад ни даде 5 джипа временно, върнахме им ги в петък

След като станаха разправиите с джиповете на " Аркад ", в петък, едностранно, съм прекратил контракта за тях. Това съобщи шефът на " Булгартрансгаз " Владимир Малинов за

От компанията прецизираха, че " с писмо №1800-100-LET-ARKAD-BTG-0990 от 25 януари 2020 година, наш вх.№ БТГ-24-00-1236(1), обединяване " Консорциум Аркад " ДЗЗД ни осведоми, че след привършване на строителните действия по плана " Разширение на газопреносната инфраструктура на " Булгартрансгаз " редом на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница " разполага с 5 броя коли с нараснала проходимост SUV (Sport Utiliti Vehicle), като предлага същите да бъдат предоставени безплатно за прилагане от " Булгартрансгаз " до 31 декември 2022 година

С решение на управителния съвет на " Булгартрансгаз " е утвърдено компанията да подписа контракт с " Консорциум Аркад ", по силата на който да получи краткотрайно безплатно право на прилагане на пет броя коли с нараснала проходимост SUV (Sport Utiliti Vehicle), разказани в приложение №1 към контракта до 31.12.2022 година

На 3 февруари 2021 година сред " Булгартрансгаз " и Обединение " Консорциум Аркад " е подписан контракт за даване на право на безплатно прилагане за период до 31.12.2022 година На " Булгартрансгаз " са предадени 5 брой коли с нараснала проходимост SUV (Sport Utiliti Vehicle).

На 18 март с писмо " Булгартрансгаз " е прекратила горепосочения контракт, като колите са върнати на обединяване " Консорциум Аркад ".

Изпълнителният шеф Малинов разясни, че всички разноски са били поети от " Булгартрансгаз ", компанията е плащала всички такси, застраховки, гориво, както е възможни санкции при нарушавания. Колите е можело да се употребяват единствено за оперативни потребности, нямали са право да напущат страната.

Той сподели още, че компанията ги е предоставила краткотрайно на " Булгартрансгаз ", тъй като е завършила строителството на газопровода, а е трябвало да продължи да заплаща лизингови вноски за тях.

Премиерът Кирил Петков разгласи през днешния ден, че тече инспекция за джиповете на " Консорциум Аркад ", който построи газопровода " Балкански поток ", откакто един от колите беше открит в дома на Севделина Арнаудова. Някои от тях са в Министерството на околната среда един и в министерството на енергетиката.

" Няма безвъзмезден обяд! Някой, в случай че ви каже: " Тези джипове са просто безвъзмездни, няма бюджетни пари "... Някой ги е дал тези джипове за нещо! Никой не е вманиачен да си мисли, че тези джипове са останали и са ги не запомнили ", разгласи министър председателят Кирил Петков и обвърза предоставените джипове с корупционни схеми.

За въпросните джипове стана ясно от брачна половинка на Севдалина Арнаудова - Делян Димитров, който разяснява ареста й пред медиите. Димитров е член на борда на " Булгартрнсгаз ".

" Иззеха командировъчни на брачната половинка ми, телефони - остарели и нови, някакви флашки ", описа той. Полицаите претърсили и служебния му автомобил.

" Снимаха номера и го пратиха някъде. След няколко минути излезе информация, че е открит джип на " Аркад " в дома на Севдалина Арнаудова ", описа Димитров.

Той удостовери, че джипът е на компанията, строила " Балкански поток ".

" Когато завърши планът, те ни дадоха техни коли, които бяха взели на лизинг, с цел да ги употребяваме. Както дадоха на нас джипове и пикапи за регионите в страната, по този начин и дадоха на Министерството на екологията и на Агенцията по горите. Дали са ни да ги употребяваме, не знам каква е тази бомба ", изясни Димитров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР