След като стана ясно, ГЕРБ призоваха левицата веднага да върнат

...
След като стана ясно, ГЕРБ призоваха левицата веднага да върнат
Коментари Харесай

Партийните реакции относно връчването на третия мандат

След като стана ясно, ГЕРБ приканиха левицата незабавно да върнат мандата, защото са неспособни да получат поддръжка за образуване на кабинет. Това сподели ръководителят на Парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова:

„ Няма смисъл мандатът да се бави. Трябва да се върне, съгласно нас, по най-бързия метод, с цел да се разпусне Народно събрание и да се разгласи дата за предварителни избори. В противоположен случай, всеки ден в Народно събрание е допустимо да се одобряват спорни и лобистки законопроекти “.

Татяна Дончева от " Изправи се! Мутри вън! " е на мнение, че Българска социалистическа партия би трябвало да се опита да сформира кабинет:

„ Ако стават за работа, не ме интересува дали са партийни деятели, или са жители без партийна принадлежност. Но, за мен е водещо те да стават, тъй като ми омръзна някой да идва, да си прави една картичка биография някъде в някое министерство или някъде в някой парламент  и внезапно да става политическа фигура, който ставал да управлява всичко. Имаше една такава министърка, на половината министерства е била министър. Ако я питате от какво схваща, не знам дали схваща и от половин министерство, няма значение. Що се отнася до действителните шансове да бъде подкрепено държавно управление на Българска социалистическа партия, мисля, че отговорът в залата ще ви даде опция да си отговорите на още доста въпроси, които витаеха по време на предизборната акция, а и след нея.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че в идващите дни ще стане ясно по какъв начин ще реагира парламентарната група. Той посочи, че Движение за права и свободи няма да поддържа партии, които са изгубили изборите, само че въпреки всичко:

„ Ние от Движение за права и свободи изразихме нашата позиция и метода на разчитане на изборните резултати, а точно, че българските гласоподаватели на 4 април избраха смяната. Освен това, ние имахме опция и да заявим нашата позиция, че партиите, които изгубиха изборите, приказвам за ГЕРБ и Българска социалистическа партия, ние няма да ги подкрепим, в случай че те предложат кабинет “.

Христо Иванов от " Демократична България " е безапелационен, че Българска социалистическа партия няма да получи поддръжката им:

„ Ние не можем да подкрепим трети мандат, не виждам, почтено казано, той по какъв начин би бил подсилен на база на стратегия, тъй като Българска социалистическа партия, аз не виждам за момента да имат ясна стратегия, която да би могла да промени проблемите, които слагат българските жители, и от тази позиция мисля, че става неизбежно отиването на избори. Впрочем, аз го предсказах още в нощта на изборите като споделих, че този парламент може да издими като влажен фас. Мисля, че следим, че това се случва. Виждам в зала, че в действителност се прави акция доста повече, в сравнение с законодателство, тъй че това е ситуацията “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР