След като стана ясно, че от УЕФА са уведомили унгарската

...
След като стана ясно, че от УЕФА са уведомили унгарската
Коментари Харесай

От Унгария нападнаха БФС: Не можете да организирате дори семейна почивка

След като стана ясно, че от УЕФА са уведомили унгарската федерация, че по искане на Българския футболен съюз мачът от квалификациите за европейското състезание в четвъртък ще се организира при закрити порти в София от маджарската централа пуснаха следното изказване:

 

" Поведението на Българския футболен съюз е невиждано, несериозно и неспортсменско. Не можете да организирате даже фамилна отмора по подобен метод, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, включващ доста хора и интересуващ милиони.

Българската асоциация сложи в невъзможна обстановка както УЕФА, по този начин и унгарската асоциация. "

 

“Тази заран УЕФА уведоми унгарската федерация, че по искане на българската асоциация мачът от квалификациите за Европейско състезание в четвъртък ще се организира при закрити врата в София. Срещата стартира от 19:00 часа.

 

Организацията на значимия за унгарския народен тим мач докара до невиждана обстановка в интернационалния футбол. По искане на българската федерация УЕФА смени мястото на мача за пръв път предходната седмица, а за повторно през днешния ден и разпореди дуелът да се организира при закрити порти. Важно е да се подчертае, че съгласно разпоредбите УЕФА има право да вземе такова решение при изключителна обстановка, като да вземем за пример риск за сигурността, а гостуващата асоциация няма право да наложи несъгласие върху сходно решение. Знаейки горното, унгарската федерация се опита да работи по състезателен метод предходната седмица и макар че, основно поради почитателите на унгарския народен тим, не беше съгласна с късната промяна на мястото и изключително със затварянето на трибуните, тя одобри решението по насила и не разяснява обществено събитията.

 

Сега обаче, когато няколко дни преди мача настъпи цялостен безпорядък във връзка с мястото, би трябвало ясно да се каже: това, което сдружението уредник направи през последните седмици, е невиждано, изцяло безпричинно и неспортсменско. Не можете да организирате даже фамилна отмора, камо ли интернационален футболен мач със съществени залози, включващ доста хора и интересуващ милиони. Българската асоциация сложи в невъзможна обстановка както УЕФА, по този начин и унгарската асоциация: възползвайки се от обстоятелството, че и двете организации имат поради спортното майсторство и се стремят класирането да се взема решение на терена.

 

Въз основа на разпоредбите обстановката е ясна: в случай че националният тим на Унгария не пътува до избраното място, той ще загуби мача без да играе, което явно е неприемлива алтернатива за всички унгарци. Затова унгарската асоциация се приспособява към решението. Унгарският отбор ще замине за София на следващия ден, а в четвъртък с поддръжката на почитателите, която се усеща отдалеко, ще направи всичко допустимо, с цел да извоюва място на Европейското състезание. ”


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР