След като стана ясно, че „Има такъв народ“ ще направят

...
След като стана ясно, че „Има такъв народ“ ще направят
Коментари Харесай

Преговорите с тримата служебни министри – версията на „Има такъв народ“

След като стана ясно, че „ ИТН “ ще създадат проверка на проектокабинета си, от партията на Слави Трифонов не обясниха дали отново ще договарят с тримата служебни министри, с които в началото не съумяха да реализират консенсус – министърът на финансите Асен Василев, министърът на стопанската система Кирил Петков и този на образованието – Николай Денков.



От там обаче прецизираха, че са имали съществени разминавания за финансовата политика. Зам.-председателят на партията Тошко Йорданов уточни, че не са съумели да реализират консенсус с Василев, а останалите двама са се държали „ по детски “ и са решили също да отклонят поканата, макар че не са имали спор по отрасловите им тематики.

От Има Такъв Народ обясниха, че са предложили на служебния финансов министър да стане вицепремиер по еврофондовете и да дава отговор директно за битката с корупцията. Но той е отклонил поканата поради разминавания в данъчната политика на партията.

„ Асен Василев сподели, че за него най-важно е да спрат мръсните пари и по тази причина желае да се занимава с това. Ние се съгласихме изцяло – би трябвало стимулиран човек за тази работа. Дори му предложихме на директно послушание следствието – да извадим Комисията от ДАНС и да му я сложим на директно послушание – като вицепремиер. В нито едно от интервютата си обаче не сподели, че сме коментирали това “, съобщи Йорданов.

Вече екс кандидатурата на Има Такъв Народ за министър председател Николай Василев също разяснява тематиката. Той съобщи, че не е работа на служебни министри да се произнася по тематиките: актуализация на бюджет, обществена политика, данъчна политика.

Йорданов разяснява и искрите, които се появиха сред партията на Слави Трифонов, „ Демократична България “ и „ Изправи се! Мутри вън! “. Според него рецензията от тяхна страна не е подбудена от кандидатурата на Николай Василев, а от обстоятелството, че Има Такъв Народ са спечелили изборите.

„ Умният човек (б.р. визирайки съпредседателя на Демократична България Христо Иванов) би трябвало да мисли какви са следствията от това, което споделя. Бих желал да знам кой е врагът на този, който пристигна и се изрече, че това е държавното управление на Движение за права и свободи. Искам да знам кой му е зложелател – Слави Трифонов, Има Такъв Народ или политическият зложелател – ГЕРБ и Движение за права и свободи? Преди получихме безусловна поддръжка, без да имаме показан кабинет. Сега при показан кабинет – стартират да се появяват условия и условия. Какво се промени за тези три месеца, ние сме същите и предлагаме същото “, добави Йорданов.

Зам.-председателят на Има Такъв Народ уточни още, че обещанията за бързо и елементарно премахване на основния прокурор Иван Гешев са неистина.

„ Ако някой, влизайки в Народното събрание ви каже, че ще смени Гешев – лъже. Лъже, тъй като на практика не е допустимо. Това е дълъг развой, който върви през промяна на Висшия правосъден съвет. В момента законът е подобен, че това невероятно “, уточни той.

Според него това може да се случи само, в случай че прокуратурата бъде извадена от правосъдната власт.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР