След като спра да съм премиер, прибирам се в партията.

...
След като спра да съм премиер, прибирам се в партията.
Коментари Харесай

Борисов заложи бъдещето на Цветанов на резултата от евровота. Дори и при загуба на ГЕРБ няма да има оставка

След като спра да съм министър председател, връщам се в партията. Цецо си заложи главата - против "Хизбулла " и "Наглите ", само че с този апартамент заличи всичко, сподели по Българска национална телевизия министър-председателят

Не. Така отговори министър председателят Бойко Борисов на въпрос на водещия на "Панорама " по Българска национална телевизия ще хвърли ли кърпата, в случай че ГЕРБ изгуби евровота.

"Просто от другата страна няма нищо ", аргументира се той.

Аз съм се родил в тая къща в Банкя, там ще умра. Няма да ме видите в друго жилище и откакто изляза от политиката. На президентските вили вършат поправки, аз в резиденцията не съм разрешил за 1 лев ремонт да създадат.

Това съобщи още министър председателят Борисов в предаването на Българска национална телевизия "Панорама ".

"Направил си къща с асансьор. Тези преди нас са имали цели здания с асансьори - тези, които са приватизирали. За един апартамент с асансьор или за една къща в Сандански, на фона на това, което са приватизирали ", посочи Борисов.

Каквото съм построил, другите не могат единствено да го боядисат, посочи министър председателят. И се зарече: "Много брутално ще работя. "

Аз Цветанов си го обичам като дете. Като министър си заложи главата против военното крило на "Хизбулла ", и за "Наглите ". От знак, от човек, който имаше извънреден престиж в партията, по-късно нещо (апартамента) заличи всичко положително, което е направил.

"Има ден за амнистия - 26 май. " Така загатна министър председателят, че от резултата на вота зависи бъдещето на Цветанов.

И в Библията е написано, че първо би трябвало да се огледаш, преди да критикуваш, сподели министър-председателят във връзка рецензиите на президента Румен Радев.

Аз в никакъв случай, в никакъв случай не съм желал да става президент. Не ми минава през главата, отсече Борисов. "Аз ще си изкарам мандата, през това време ще си консолидирам партията ", отсече той.

"Диктатура в България? Всеки може да излезе да ме напсува и го вършат - от заран до вечер. Само дето не съм дал да ми ударят два шамара ", заинтригуван е от тези обвинявания министър председателят Борисов.

Някога българите ще си спомнят по какъв начин по времето на моето ръководство е имало нула миграция, нула напън на границата, безапелационен е той.

Догодина в края ще им закарам автомагистралата до Хемус и до Ловеч, с цел да могат да си вървят до Горна Митрополия, додаде министър-председателят, откакто водещият пита дали поради президента Радев е ремонтирал висшето военно учебно заведение в Долна Митрополия.

"Вчера 500 000 автомобила излязоха от София и отидоха на отмора - по "Струма ", по "Хемус ", по "Тракия ", след това за какво съм ремонтирал автомагистрали и мостове, които по 30 години не са пипани и единствено Господ ни е опазил ", ядоса се Борисов.

Контрабандата в този момент е 5 %, като дойдохме беше над 35. Колко олигарси са в ареста, подсети министър-председателят.

"Не. Просто желая да видя и "Хемус " и по тази причина съм я направил необратима. " Така отговори Борисов на въпроса дали се усеща изтощен.

Последно ще поправям пръстена на околовръстното към Банкя, посочи той. И добави: "Аз съм подобен - постоянно за мен последно. "

Президентът се разграничи и във връзка с Северна Македония, където в този момент ще отиде папата след България, вметна Борисов. И добави: "С президента другояче по доста тематики работим и се надявам да продължим да работим. "

Беше ми любопитно да видя един паднал човек - по какъв начин живее и какво се случва, изясни Борисов по какъв начин е следил Тодор Живков - отблъснат от тези, които са му целували и ръцете, и краката. После имах опция да виждам и царя - възхода и по какъв начин падна, един консултант не можа да вкара в София, където милиони го посрещнаха, даде различен образец той.

Затова толкоз ме е гняв на моите съпартийци - тъй като аз съм гледал по какъв начин се срутват. Затова би трябвало всичко, което е донесло вреда, да се отстранява. Гадно е, само че няма различен метод. Един Делян Добрев е извънредно интелигентен човек, само че той повече не може да бъде лице, изясни Борисов.

Премиерът продължи: "Аз знам истината - български политик в историята на нашия народ приживе няма утвърден. Нещо повече - на нашите царе, с които се гордеем, не им знаем гроба. Нито един приживе - освен не е утвърден, само че и убити има. Но няма да позволи да си отидем като маскари, тъкмо противоположното. Направили сме доста, с десетилетия ще се приказва какво сме създали. Имаме още мощ, още капацитет, съпротивителни сили на партията. "

"Изкарвам си мандата, връщам се в партията. Ще дам път на доста младежи ", загатна Борисов, че след края на мандата през 2021 година ще се отдръпна от изпълнителната власт.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР