След като си стъпил на краката, Дмитрий опитал да се

...
След като си стъпил на краката, Дмитрий опитал да се
Коментари Харесай

Помните ли украинеца Дмитрий? Той изгуби и спечели всичко, бягайки от войната през България

След като си стъпил на краката, Дмитрий опитал да се свърже със своя покровител, с цел да му върне по някакъв метод жеста, само че останал сломен от новината, че индивидът е умрял преди дни

Помните ли украинеца Дмитрий Бабенко, чийто бял Мерцедес ML 350 изчезна мистериозно от паркинга на хотел " Карел " в Несебър, дни откакто той дойде в страната ни, бягайки от преди малко разразяващата се преди година война? След новината за това, че са останали без нищо, тогава български предприемач подаде ръка на украинеца и неговото семейство и сбъдна американската им фантазия. 

Репортер на Флагман.бг потърси Дмитрий, с цел да разкажем по какъв начин живее фамилията една година по-късно, а развръзката се оказа повече от щастлива.

„ При нас всичко е наред, от 10 месеца сме в Канада. Свикнахме с живота тук, желаеме да получим статут на непрекъснати поданици и да останем тук вечно. Тази година не беше лесна, само че с помощта на Вас и Кристо, както и на другите хора, които помогнаха в Канада, ние сме добре. Уча интензивно британски език и към този момент започнах да приказвам, тъй че всеки ден става все по-добър. Успях да си намеря работа в една от огромните канадски банки - TD Bank, в този момент работя като програмист. Имах огромен шанс с работата си “, споделя Дмитрий.

Неговият татко пък работи в автосервиз. „ Той е същински воин за мен, без да знае британски език, работи с американци и всичко се получава. Гордея се с него. Живеем в Мисисага, покрай Торонто. Тук има доста украинци, тъй че имаме опция да поддържаме връзка със сънародници и се усещаме като вкъщи си “, прибавя Дмитрий.
 Съпругата и детето на Дмитрий
„ Любимата ни щерка пораства и ни радва всеки ден. Тя е на 21 месеца и стартира да приказва. И необикновено се веселя, че тя имаше шанса да пораства в спокойна среда и не познава страха. Благодаря Ви още веднъж за това “, споделя Дмитрий.





Припомняме, че откакто Дмитрий, брачната половинка му Виктория дружно с тогава 10-месечната им дъщеричка и родителите на мъжа напущат Запорожие, бягайки от ужаса на войната, автомобилът и движимостите в него са единственото им имущество. Те идват в България на 21 март 2022 година Тук са за пръв път и евентуално ще помнят нашата страна с опашките за придобиване на статут и кражбата, само че и с това, че тук живеят и положителни хора, подготвени да оказват помощ със своите огромни сърца.

На 28 март през нощта крадците на коли вземат всичко, което семейство Бабенко има, даже бибероните на бебето му, само че не е за поверие по какъв начин по този метод му оказват помощ да се измъкне от затрудненото състояние.
 И до през днешния ден няма открит даже един болт от неговия джип
 В деня, в който Дмитрий разгласи новината за откраднатия джип, високопоставени хора от столицата виждат сълзите и отчаянието на един татко по малкия екран и го намират. Питат го по какъв начин желае да му оказват помощ и какво е решил да прави за фамилията си и го вършат по най-хубавия метод – купуват му самолетни билети и му оказват помощ да се яви на изявление в посолството в Букурещ.

И до през днешния ден няма открит даже един болт от неговия джип или най-малко българската полиция не го е уведомила за това.

След като си стъпил на краката, Дмитрий опитал да се свърже със своя покровител, с цел да му върне по някакъв метод жеста към него и фамилията му в един от най-трудните моменти в живота им. Украинецът обаче остава сломен от новината, че предприемачът, който му е подал ръка, е умрял единствено преди няколко дни.

*Публикуваме фотосите на дребната Алиса с разрешението на нейните родители, б. а.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР