След като си осигури доставки на танкове, Украйна сега ще

...
След като си осигури доставки на танкове, Украйна сега ще
Коментари Харесай

Зеленски ненаситен! Какво още поиска?

След като си обезпечи доставки на танкове, Украйна в този момент ще се опита да получи актуалния изтребители като американските F-16 , съобщи през днешния ден консултант на украинския министър на защитата, представен от Ройтерс.

Той сподели това в деня, когато Германия и Съединените щати оповестиха, че ще доставят танкове на Киев.
-->
" Следващото огромно затруднение в този момент ще бъдат изтребителите ", съобщи в изявление за Ройтерс Юри Сак, който е консултант на украинския министър на защитата Олексий Резников.

Украинските Военновъздушни сили имат остарели изтребители от руско време, създадени още преди страната да разгласи самостоятелност преди повече от 31 години.

" Ако получим (западните изтребители), преимуществата на бойното поле ще бъдат огромни… Не става въпрос единствено за (американски многоцелеви изтребители) Ф-16; това, което желаеме, са самолети четвърто потомство ", добави Сак, представен от Българска телеграфна агенция.

Западната военна поддръжка е от жизненоважно значение за Киев и нейното количество бързо набъбна в хода на войната. Преди съветската инвазия самата концепция за доставки на нападателни оръжия за Украйна беше извънредно противоречива, само че от този момент табутата в тази област падат едно след друго, отбелязва Ройтерс.

" Не желаеха да ни дадат тежка артилерия, а след това ни дадоха. Не желаеха да ни дадат системи " Хаймарс " (HIMARS), а след това ни дадоха. Не желаеха да ни дадат танкове, а в този момент ни дават танкове. Освен нуклеарни оръжия, не остава нищо друго, което няма да получим ", съобщи съветникът на украинския министър на защитата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР