След като се съгласи на изборите под натиска на Запада,

...
След като се съгласи на изборите под натиска на Запада,
Коментари Харесай

Последен шанс. Зеленски вече има силен конкурент в борбата за власт

След като се съгласи на изборите под натиска на Запада, Зеленски ще ги завоюва и е подготвен на всичко за това. А искащите да заемат неговото място са доста. Как се развива битката за " киевския престол ”?

Идентифициране на претенденти те

Президентски избори при военно състояние са вероятни, в случай че Върховната Рада одобри съответния закон, сподели Зеленски. И ще се кандидатира за втори мандат, макар че това опонира на обещанията му през 2019 година Оправда се с военните дейности. Видите ли, първо би трябвало да се завоюва войната и по-късно да сменя властта.

И той няма да търпи конкуренция. Виталий Кличко неотдавна сподели в изявление за испанския вестник “Ел МундоИ ”: „ Президентът следи всеки, който може да стане негов политически конкурент “. Кметът на Киев има комплицирани връзки с президента. Бившият боксьор към момента не е оповестил присъединяване си в изборите.

Попитаха го за това през лятото и той отговори, че е допустимо. И скоро дойдоха в кметството с обиски.

Разрушител на демокрацията

„ Зеленски би трябвало да спре да унищожава основата на украинската народна власт “, възмути се депутатът от Радата Алексей Гончаренко. Президентът стартира наказателни каузи против опозиционни медии, потиска политически съперници и не им дава ефирно време, сподели той.

Според основния редактор на едно от изданията Юлия Мостова Зеленски персонално - само че не на запис - е настоял публицистите да не пишат за корупция и да не се свързват с него за това.

Тоест всъщност той вкара цензура. Корупционните кавги се отразяват зле на рейтинга на ръководещите. Според украинската фондация за демократични начинания “Илк Кучерив ”, 78% от украинците държат президента виновен за подкупи и злоупотреби.

Политическото поле беше разчистено още през март предходната година, когато Съветът за национална сигурност и защита забрани множеството опозиционни партии. С останалите също се занимават специфичните служби. Според някогашния чиновник на Пентагона Стивън Брайън СБУ преследва всеки, който се опълчва на Зеленски. А американците даже желаеха Киев да ограничи обсега на активност на силите за сигурност.

Идват избори

Президентският мандат на Зеленски изтича на 20 май 2024 година Според изследване на Центъра Разумков 63,8% от украинците са срещу постоянни избори. Близо 36% от тях считат, че просто няма пари за това. Но Зеленски няма да заплати. „ Мисля, че международната народна власт ще ни поддържа “, изясни той. Веднага откакто Западът отпусне средства, законодателството незабавно ще бъде поправено.

Старшият преподавателят в университета МГИМО Алексей Зудин означи, че държанието на Зеленски се изяснява с изискванията, сложени в Съединени американски щати. " Той не беше в въодушевление за избори. Сега това е много проблематично, като се има поради положението на Украйна. Но пристигна заповед от чужбина - и в този момент той е за избори. Съдбата му е тясно обвързвана с спора с Русия.Затова на Запад към момента се интересуват от него “, счита политологът.

И Зеленски в действителност не желае да се откаже от властта. " Освен въплъщение на киевския режим, който се опълчва на Русия, той няма други функционалности. Той се трансформира в артист на една роля. Тъй като има задоволително врагове в украинското общество и хайлайф, всяка друга роля ще го направи безсилен Той се вкопчва в президентския стол и продължение на спора, подчинявайки се на инстинкта за самозапазване ”, акцентира Зурин.

Денис Денисов, специалист във Финансовия университет към съветското държавно управление, напомня, че Зеленски и неговият екип от дълго време следват курс на строга концентрация на властта. " Същият Кличко, като представител на локалната власт с необятни пълномощия, е доста неуместен за тях. А кметът на Киев неведнъж е казвал, че страната върви към тирания ", прибавя анализаторът.

Кличко е един от основните съперници наред със Залужни и Порошенко.

" Социологическите изследвания демонстрират, че Зеленски въпреки всичко ще завоюва. Може би не на първия тур, само че несъмнено на втория. Парламентарната акция е по-трудна. Повечето от " прислужниците на народа " ще изгубят мандата си ", сигурен е специалистът.

Това заплашва да разклати цялата политическа система на Украйна, построена от Зеленски и ръководителя на кабинета му Андрей Ермак. Ако решат да вършат избори, първо ще назначат президентски, а по-късно парламентарни. И ще се опитат да ги отсрочат допустимо най-дълго.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР