След като се разписа на два пъти срещу новака в

...
След като се разписа на два пъти срещу новака в
Коментари Харесай

Забравете Роналдо! Направете път за Хари Кейн!

След като се разписа на два пъти против новака в британския хайлайф Хъдърсфийлд, Хари Кейн към този момент е там, където искаше - измежду великите имена в британския футбол , паралелно до недостижимия Рон Дейвис.

Лионел Меси и Кристиано Роналдо нормално са насочна точка, когато приказваме за класа, само че на Острова одобряват друга опция, в лицето на неуморимия голаджия от Уолдъмстоу.

И това в действителност е сериозен комплимент. В своя пик на кариерата, Дейвис беше неукротим, а играта му с глава попадаше в графата " именити ".

 Снимка 315395
Източник:

На 16.08.1969г. Дейвис вкара 4 гола за Саутхемптън, като три от тях бяха осъществени с глава. Става дума за дуел с Манчестър Юнайтед... на " Олд Трафорд ".

Мениджърът на " алените " дяволи сър Мат Бъзби тогава съобщи пред всички, че съгласно него Дейвис няма еднакъв в Европа .

Кейн влезе в историята. Завинаги.

Рон бе номер едно при голмайсторите през сезон 1966/1967, като вкара удивителните 37 гола . На идващия сезон той още веднъж беше на върха при реализаторите, този път с равно достижение с именития Джордж Бест.

 Тотнъм разкри сензацията Хъдърсфийлд, Хари Кейн няма благосклонност
Тотнъм разкри сензацията Хъдърсфийлд, Кейн няма благосклонност

Нови два гола на сметката на британския национал

Най-успешен Дейвис беше в средата на съответните акции. От януари 1967-а до септември същата година, той бе вкарал 26 попадения - връх, който оставаше все по този начин непостижим 50 години по-късно.

 Снимка 315396
Източник:

Никой не си бе и помислял да повали това достижение. Да го прати в историята. С двата си гола против Хъдърсфийлд обаче, Кейн направи тъкмо това. Влезе в историята. Завинаги .



Наглед чудноват крайъгълен камък в една кариера, само че пък кой би могъл да оспори мнението на великия Бъзби? Щом той е решил, че може да окачестви Дейвис като номер едно, за какво да не създадем това и с Кейн, половин век по-късно?

Защо да го съотнасяме към достиженията на Меси и Роналдо, като имаме база за съпоставяне на " негова земя "? И то не по-малко почтена.

 Снимка 315393
Източник:

Превод: Георги Петков
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР