След като се консултира със съответната комисия и получи изявление

...
След като се консултира със съответната комисия и получи изявление
Коментари Харесай

Новата власт в Полша сменя шефовете на спецслужбите

След като се съветва със съответната комисия и получи изказване от президента Анджей Дуда, той реши да освободи от служба ръководителите на антикорупционната организация CBA, на вътрешното и външното разузнаване и на двете военни разследващи служби на Полша, съобщи Туск във Варшава.

Агнешка Квятковска-Гурдак ще стане новият началник на антикорупционния орган, а полковник Рафал Сириско ще поеме управлението на вътрешното разузнаване.

Туск оглавява проевропейския трипартиен алианс на някогашната съпротива, който излезе победител на парламентарните избори през октомври, прекъсвайки осемгодишната хватка на властта на националистическата популистка партия " Право и правдивост " (ПиС).

Туск съумя да встъпи в служба едвам предходната седмица, откакто ПиС, която е на власт от 2015 година, забави предаването на властта.

Партиите в настоящето държавно управление упрекват ПиС, че употребява тайните служби, с цел да шпионира политическите им съперници.

Новият полски министър председател също по този начин разгласи, че скоро ще назначи правоприемник на началника на полицията Ярослав Шимчик. Генералът стана обект на общонационални насмешки през декември предходната година, когато инцидентно провокира в полицейското ръководство изстрел от гранатомет, който му беше подарен от украински сътрудници.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР