След като съкрати почти половината от персонала на Туитър в

...
След като съкрати почти половината от персонала на Туитър в
Коментари Харесай

Илон Мъск връща отново на работа част от уволнените служители на Туитър

След като редуцира съвсем половината от личния състав на Туитър в петък, милиардерът Илон Мъск закупил компанията за 44 милиарда $, в този момент се е свързал с десетки от отстранените чиновници с молба да се върнат назад на работа, оповестява

Някои от хората, приканени да се върнат на работа, са били отстранени простъпка, съгласно двама души стартирани със протичащото се в компанията. Други са били отстранени, преди управлението да си даде сметка, че тяхната работа и опит могат да бъдат нужни за построяването на нови артикули, услуги и нововъведения, които Мъск обмислял.

Новият притежател в профил от работа близо 3700 души предходната седмица, адресирайки им имейл. Много от тези хора са открили, че са се оказали без работа, откакто достъпът им до системите на Туитър са били ненадейно прекратени. Целта на това премахване била да се компенсират разноските по закупуване на компанията и да се оздравят финансите й. Но фактът, че някои чиновници в този момент били помолени да се върнат на работа, демонстрира какъв брой безредно и преждевременно е било отстраняването им.

Засега представител на Туитър не е коментирал информацията.

В петък пък Мъск съобщи: " Що се касае до съкращенията на работната мощ, за жал няма избор, когато компанията губи по 4 милиона $ на ден ". Той сподели, че отстранените от работа, ще получат компенсации в размер на три заплати. Но група чиновници към този момент подаде групов иск против компанията, тъй като не ги е уведомила за съкращенията с предупреждение от 60 дни, изисквано от американските закони.

След съкращенията в петък Туитър е останал единствено с към 3700 чиновници. Мъск ги е заставил бързо да обезпечат нови артикули и услуги за потребителите и в някои случаи чиновниците даже е трябвало да спят в офиса, с цел да изпълнят периодите.

През уикенда Туитър пусна нов проект за абонамент, при който сметките, удостоверени като достоверни със синя отметка ще костват 8 $ на месец. Сред другите нововъведения ще бъде понижаване на половина на рекламите и опция да се качват по-дълги видеа.

Досега отметката се предоставяше на държавни управления, медии, политици, културни дейци. А в този момент, всеки който заплаща месечна такса от 8 евро, ще може да получи същата отметка.

В бъдеще сметките, които се показват за някои различен, без да е конкретизирано ясно, че става дума за подигравка, ще бъдат премахвани за непрекъснато, разясни Мъск. Той добави, че псевдонимите ще останат позволени, стига да не заблуждават хората. 

Мъск разгласи, че Туитър би трябвало да стане източник на най-надеждната информация за света. 

Компанията ще сътвори също така съвет, който ще бъде регулатор на наличието в обществената мрежа и ще бъде формиран от хора с много разнообразни гледни точки. 

А във връзка съкращенията на личния състав съоснователят на Туитър Джак Дорси се извини на съкратените, като призна, че е нараснал мащабите на компанията прекомерно бързо. Той добави, че чиновниците на Туитър са мощни и устояват на всичко, тъй че все ще намерят метод да се оправят, само че добави, че си дава сметка, че доста от тях са му ядосани в този момент, оповестява телевизия Бе Еф Ем.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР