След като решиха, че няма да обявяват нова процедура за

...
След като решиха, че няма да обявяват нова процедура за
Коментари Харесай

ВСС няма да обявява нова процедура за избор на председател на ВАС

След като взеха решение, че няма да афишират нова процедура за избор на ръководител на Върховния административен съд, болшинството от членовете на Висш съдебен съвет сметнаха, че ще изслушат Георги Чолаков идната седмица. Изборът му бе върнат от президента доскоро повече от седмица.

На съвещанието през днешния ден даже имаше предложение Чолаков да бъде поканен незабавно, само че то беше отхвърлено, откакто членът на Висш съдебен съвет Цветинка Пашкунова съобщи, че съветът ще остави усещане, че всичко е предрешено. Колегата й Атанаска Дишева предложи двамата претенденти (Георги Чолаков и Соня Янкулова) да бъдат изслушани. Тя обаче откри поддръжка единствено от шестима свои сътрудници. 18 бяха срещу.
Представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев позволи, че към Чолаков може да има въпроси и във връзка с имотните проблеми, с които беше обвързана кандидатурата му. Когато се кандидатира за поста, за Чолаков бяха оповестени данни за съмнителни покупко-продажби. Висш съдебен съвет обаче не откри проблем. Магдалинчев не изключи опцията още идната седмица кандидатурата на Чолаков да бъде гласувана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР