След като разказахме на читателите що за птица е бъдещият

...
След като разказахме на читателите що за птица е бъдещият
Коментари Харесай

Комисар Калоян Драганов в тежка далавера за 3 млн. лв.

След като разказахме на читателите що за птица е бъдещият началник на КАТ Радослав Начев, през днешния ден идва ред на различен любимец на вездесъщия Тенчо Тенев - началникът на Пътна полиция ГДНП, комисар Калоян Драганов. Наши източници разкриват, че той е съпричастен към крупна спекулация за над 3 млн. лева за доставка на 56 броя " стационарно портативни уреди " за надзор на скоростта по пътищата, по-известни като прословутите радари на КАТ. Душмани на Драганов издават, че той е познавач по всевъзможни публични поръчки и нито една процедура в пътния бранш не може да мине преди той да е дал " положително " и надлежно да е прибрал тлъста комисионна. Най-пресният образец, подкрепящ тезата на недоброжелателите му са въпросните 56 радара. В коридорите на ГДНП се размятат документи, доказващи, че той по този начин е изготвил тръжната документи през август 2021 година, че на изискванията да дава отговор единствено един участник - компанията " СЕКТРОН " ООД. Процедурата е финансирана по фонд " Безопасност на придвижването " и е била на галактическа стойност от 3 млн. лева, което съгласно специалисти доста надвишава общоприетата себестойност на сходни " стационарно портативни уреди ". Въпреки, че критиците му не могат да потвърдят обвиняванията, те в прав текст декларират, че в джоба на Драганов са влезнали ни повече, ни по-малко от 500 хил.лв. " чиста облага " под формата на подкуп и на отклонение на средства.

Калоян Драганов имал бит да рита футбол с Руслан Нацев - офицер в столичния КАТ и закрепостен на емблематичното " 19-то гише " за отнети книжки на водачи, хванати с алкохол и опиати. Там с изключение на Драганов основни играчи били Даниела Дескова – шеф бранш в КАТ София, Гергана Борисова, също шеф в КАТ София и Руслан Нацев – безконечният контрольор, на най основното място в КАТ. 

Твърди се, че те всяка седмица се виждали " на по биричка " с цел да регистрират " приходите " от активност, която прокурори и съдии биха определили корупционна. Идва тирада главно за прибиране на рушвети от невръчени наказателни постановления. Както всички знаят, до момента в който на извършител не бъде връчено сходно разпореждане, той може да си " джитка " по пътищата необезпокоявано, наедно с изрядните водачи. 

Най-ужасяващата илюстрация за вредите, които спонтанното катаджийско ОПГ нанася на обществото е килърът и наркоман Георги Семерджиев. Гореизброените лица са хората, които с години не са връчвали наказателните постановления на килъра на двете дами в София Семерджиев и с помощта на тях той несмущаемо обикаляше нощна София с лъскавите си возила до момента в който не лиши два почтени живота.

Заради Драганов, Борисова, Дескова и Нацев,  заповеди за по 6 месеца за преустановяване на регистрация се вкарват със остаряла дата и едвам на 3-я ден се пускат в придвижване, изясняват скандализирани служители на реда.

Под давлението на Драганов, лицето Петров - офицер от АНД, " прибирал " голям брой номера с декларация. Добър образец в това отношение е брошура от Англия на повече от 3 месеца, чиито номера се махат. Прави се декларация за овакантяване през Кулата и номерата се връщат, с цел да се продадат скъпо и прескъпо, описват нашите източници. Това било схема-патент на Калоян Драганов. А парите били повече от положителни. Офицер Петров да вземем за пример се хвалел, че таксувал " услугата " по 400 лева на брой.

Калоян Драганов също по този начин обичал да " играе " и с лизинговите и застрахователни компании, издават чиновници под пагон.

За сходни " заигравки " той към този момент е бил уволняван от Министерство на вътрешните работи преди години, когато е работил в КАТ към ОДМВР-Кюстендил, само че благодарение на " патрона " си Тенчо Тенев е възобновен на работа.

Освен с " оправянето " на публичните поръчки, Драганов бил мощен и на любовния фронт. Легенди се носели за половите афери с двете му секретарки Янка  Петрова и Събина Генова. Първата толкоз се е самозабравила, че дори си гледала детето в кабинета на Драганов, както прилича на едно същинско семейство, гаврят се катаджии и подмятат, че  дори шефът на ГДНП нямал две секретарки, само че очевидно заслугите на Драганов надвишават тези на шефа му.
Източник: crimesbg.com
 







 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР