След като приключи паузата за националните отбори е време да

...
След като приключи паузата за националните отбори е време да
Коментари Харесай

Витоша и Славия подновяват битките в Първа лига

След като завърши паузата за националните тимове е време да бъдат възобновени борбите в Първа лига със конфликта сред Витоша (Бистрица) и Славия (София). Двата отбора се изправят един против различен в 17:30 часа в първата среща от 16-ия кръг.

“Бистришките тигри” обезверено се нуждаят от победа или най-малко от реми през днешния ден. Отборът влезе в неприятна серия от 5 следващи загуби и се свлече надолу в класирането, като към този момент е рисково покрай зоната на изпадащите на 12-ата позиция.

Ситуацията при “белите” не е кой знае какъв брой по-цветуща. Славистите също нямат победа към този момент три мача и имат потребност да си стъпят на краката с една победа през днешния ден. Играчите на Златомир Загорчич се надяват да се възползват от рецесията при своя противник и да вземат толкоз нужните три точки.

Славия обаче би трябвало да има едно мислено. “Белите” към този момент позволиха загуба от Витоша през първия полусезон и като хазаин. Сега те ще желаят да вземат реванш.

В състава на домакините ще липсва контузения пазач Христиан Василев. Треньорът Росен Кирилов се чака да заложи на Георгиев на вратата и карето Цанков, Милчев, Купенов и Гочев в отбрана. Котев и Лазаров ке са дуото опорни халфове, а Кутев ще работи пред тях като плеймейкър. На крилата ще започват Садула и Христов, а офанзивата ще води Долапчиев.

В Славия проблемите също са на вратата. Георги Петков и Антонис Стергиакис бяха с националните тимове на България и Гърция до 21 години. Сега те не са в оптимално положение и треньорът Златомир Загорчич ще би трябвало да вземе мъчно решение на кого да заложи под рамката.

Най-вероятно въпреки всичко на вратата ще започва Стергиакис, а пред него ще бъдат Александров, Христов, Гамаков и Велковски. Карабельов и Шоколаров ще започват в средата на терена, а Цветанов и Ашковски ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Мицански, а зад тила му ще работи Иванов.

Първа професионална лига, 16 кръг:

ВИТОША (БИСТРИЦА) - СЛАВИЯ

Вероятни сформира:

ВИТОША: Георгиев, Цанков, Милчев, Купенов, Гочев, Лазаров, Котев, Кутев, Садула, Христов, Долапчиев

СЛАВИЯ: Стергиакис, Александров, Христов, Гамаков, Велковски, Шоколаров, Карабельов, Иванов, Ашковски, Цветанов, Мицански

Стадион: “Бистрица”
Съдия: Неделчо Гаджалов
Начало: 17:30 часа

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!
Първа лига 16 кръг, петък 23 ноември  Витоша (Бистрица) 17:30предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР