След като приеха поканата да се присъединят към БРИКС, Обединените

...
След като приеха поканата да се присъединят към БРИКС, Обединените
Коментари Харесай

БРИКС: Китай и ОАЕ засилват търговията в местни валути помежду си

След като одобриха поканата да се причислят към БРИКС, Обединените арабски емирства (ОАЕ) се стремят да разширят световното си наличие, като укрепят комерсиалните си връзки с Китай.

Двете страни възнамеряват да засилят съдействието посредством взаимни вложения, изключително в Тихоокеанските острови и Африка.

Според отчетите се чака търговията сред ОАЕ и Китай да включва потреблението на китайския юан, което ще даде на Китай опция да разшири въздействието си в Близкия изток. Този ход се преглежда като част от по-широката смяна, която води до отдръпване на западното владичество в международната конструкция на властта.

Стремежът на ОАЕ да се утвърди като световен състезател е в унисон с възходящото въздействие на алианса БРИКС. Усилията на блока да понижи зависимостта си от $ набраха известност в международен мащаб, което е видно от неотдавнашния му проект за разширение, разгласен по време на срещата на върха през 2023 година

Като част от това разширение ОАЕ, наред с пет други страни, измежду които Саудитска Арабия, Иран, Египет и Етиопия, ще се причислят към БРИКС. Тяхната обща цел е да засилят наличието си в африканските страни, като ОАЕ демонстрират податливост да усилят потреблението на китайския юан.

Използването на локални валути в комерсиалното съдействие би могло да способства доста за програмата на блока за дедоларизация, което подхожда на устрема му към по-балансирана конструкция на международната власт. Тази стъпка напред подхожда на продължаващите им старания за реализиране на многополюсност в международната стопанска система.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР