След като президентът Тръмп до голяма степен избегна темата за

...
След като президентът Тръмп до голяма степен избегна темата за
Коментари Харесай

Тръмп застана с цялата си тежест зад развитието на изкуствения интелект

След като президентът Тръмп значително избегна тематиката за изкуствения разсъдък в своя адрес „Състоянието на съюза“, една нова инструкция би могла да образува зараждащия се бранш, до момента в който той се разгръща във всичко – от опазването на здравето до умната война. „Американската самодейност за неестествен интелект“ на Тръмп насочва федералните организации към приоритизиране на изкуствения разсъдък в техните проучвания и разработки, само че не разгласи никакво характерно финансиране за тези цели.
Директивата също по този начин включва език, ориентиран към увеличение на напъните за образование на американските служащи , употребявайки комбинация от стратегии, ръководени от Националния съвет за американските служащи и грижите за федералните организации. Освен това, тя приканва държавното управление да усъвършенства достъпа до изчислителни облачни съставни елементи и обмена на данни за създаването на нови системи за изкуствен интелект.

Изпълнителната заповед идва на фона на възходящата угриженост за натиска на Китай да се трансформира в световна AI суперсила и опасността от загуба на работни места в границите на идната автоматизация. Инициативата също по този начин приканва федералните клонове да открият регулаторна рамка за AI в промишлените браншове. Това става макар предходното увещание на администрацията на Тръмп към огромните софтуерни компании, че ще има закостенял метод към бизнеса им и няма да се меси доста.

A.I. специалисти от промишлеността, университетските среди и държавното управление от дълго време приканват администрацията на Тръмп да направи развиването на изкуствения разсъдък главен приоритет. Миналата пролет, угрижен, че Съединените щати не са в крайник с Китай и други страни, Джим Матис, тогавашният секретар на защитата, изпрати записка до Белия дом, като прикани президента да сътвори национална тактика за A.I.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР