След като през тази година експанзията на Huawei беше ограничена

...
След като през тази година експанзията на Huawei беше ограничена
Коментари Харесай

Huawei с експанзия в Китай. Остава производител №2 на пазара на смартфони въпреки санкциите

След като през тази година експанзията на Huawei беше лимитирана в Съединени американски щати и в някои други страни в хода на комерсиалната война, компанията се концентрира върху китайския пазар. И напъните ѝ дават резултат.

Данните демонстрират, че през третото тримесечие на годината пазарният дял на компанията се е нараснал до рекордните 42%, написа Reuters.

Въпреки че компанията регистрира стесняване на бизнеса си с 3% за обсъждания интервал, тя остава вторият максимален производител на смарт телефони в света. Така Huawei дава отговор за 41,6 милиона от общо доставени 97,8 милиона устройства за третото тримесечие.

" Компанията съумя да реализира огромна преднина пред своите съперници ", споделя вицепрезидентът на анализаторската компания Canalys Никол Пенг.

Растежът на Huawei идва за сметка на другите преобладаващи компании на пазара, като Oppo, Vivo, Xiaomi и Apple, които дружно са с дял от 50% на пазара през обсъждания интервал при подобен от 64% за предходната година.

Междувременно от Canalys регистрират, че третото тримесечие на 2019 година е белязало най-слабото показване на производителя на iPhone в Китай за последните 5 години. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР