След като през последната година в Хонконг бяха вкарани в

...
След като през последната година в Хонконг бяха вкарани в
Коментари Харесай

Хиляди участваха в антикитайски протестен марш в Хонконг

След като през последната година в Хонконг бяха вкарани в пандиза бранители на демокрацията и бяха уволнени държавни чиновници, хиляди излязоха да стачкуват на Нова година, с цел да предупредят Китай да не се намесва повече в делата на града и да не подкопава автономията , оповестява Ройтерс.

Бившата английска колония беше върната на Китай през 1997 година

Anti-Beijing protesters march in Hong Kong, many angry at rail station ruling pic.twitter.com/hvcw41w0kB
— AFP news agency (@AFP) January 1, 2018

Пекин даде обещание да подсигурява на града необятни свободи, в това число самостоятелна правосъдна система в границите на " една страна - две системи ". Но правозащитници сигнализират, че Китай се стреми да изземе автономията на Хонконг.

Китайските управляващи вкараха в пандиза няколко млади деятели, които стоят зад продемократичните всеобщи митинги от 2014 година " Окупирай ". Правителството също по този начин изхвърли шестима продемократични депутати от законодателния орган.

Няколко хиляди жители на Хонконг, в това число възрастни и на междинна възраст, носеха банери и скандираха " Да защитим Хонконг " по време на марш в региона на държавните здания.

Организаторите на марша оповестиха, че към 10 000 души са взели участие , само че съгласно полицията са по-малко - 6 200 души.

Демонстрацията като цяло беше мирна, въпреки че за малко протестиращи се спречкаха с полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР