След като преодоля Каспър Рууд, Ник Кирьос ще поднови още

...
След като преодоля Каспър Рууд, Ник Кирьос ще поднови още
Коментари Харесай

Кирьос – Надал: Индиън Уелс подновява още едно съперничество


След като преодоля Каспър Рууд, Ник Кирьос ще възобнови още едно известно свое съревнование, което се гради колкото на показаното на корта, толкоз и на събитията отвън него.

Рафаел Надал – Ник Кирьос е от мачовете, които никой тенис почитател не желае да пропуща. Качественият тенис е обезпечен, само че конфликтът има и още толкоз доста нюанси оттатък него – удари с топка в тялото, вербални престрелки в конференциите и сдържани поздрави на мрежата.

Макар напоследък и двамата да са по-умерени в мненията си, е ясно, че „няма да излязат да пият заедно“, както сподели Кирьос по време на Уимбълдън през 2019.

Първият им мач се изиграва още през 2014 година , като 19-годишният тогава Кирьос печели точно в All England Club в четири сета против Рафа, който заема първата позиция в ранглистата в този интервал.

До 2019 Матадора води с 3-2 в общия им баланс, само че същинското съревнование стартира във въпросната година в Акапулко. Австралиецът печели в тричасов конфликт след поврат с два тайбрека, само че зрелището на корта остана второстепенно след конференциите, които го последваха.

Рафа го упрекна , че „не почита противника, публиката и себе си.“ Отговоръ т не се забави:

„ Той не знае нищо за това, през което съм минал. Не знае нищо за мен, тъй че въобще не мисля да го чувам. Аз по този начин играя тенис. Рафа пък се бави сред точките. Има си правила, аз не съм тръгнал да разясня играта му. “

Ник дълго не остави тематиката – показа изявления в обществените мрежи, които сравняваха времето, което е нужно на двамата, с цел да изпълнят сервис и даже имитира обичайните придвижвания на испанеца преди начален удар по време на Australian Open 2020. В подкаста „No Challenges Ramaining“ Кирьос сподели, че Надал се разстройва от най-малките неща.

Историята продължи и на Уимбълдън същата година. Австралиецът отхвърли да даде подписи на почитатели, носещи продукти на Матадора, а по-късно двамата се изправиха един против различен в оспорван конфликт от втория кръг в All England Club. В едно от разиграванията „лошото момче на тениса“ изпрати топката с огромна мощ непосредствено в тялото на Рафа, а в конференцията след срещата разяснява обстановката по следния метод:

„ Защо би трябвало да му се оправдавам? Нали топката удари ракетата му. Целех се в него, това желаех. Той има извоювани доста трофеи от Големия шлем, какъв брой пари има в банковата си сметка? Ще се оправи с удар с топка в гърдите. “

Испанецът също разяснява:

„ Той е един от най-талантливите играчи, само че има други доста значими неща, които би трябвало да направиш, с цел да станеш първенец. Кирьос има доста от нужните качества, само че от време на време най-важните са любовта и пристрастеността към играта. Без същински да обичаш играта, няма по какъв начин да постигаш огромни неща. “

Въпреки всичко това, двамата не отхвърлят чисто тенис качествата на съперника. След тазгодишния Australian Open Ник сподели в следващия епизод на подкаста No Boundaries:

„Никога в кариерата на Рафа не съм се съмнявал в него толкоз доста, колкото след първите два сета и половина на финала. Той обаче сподели за какво е този, който е. Всички приказват за това кой е №1 в историята, само че след Ролан Гарос подобен диалог може да няма – в случай че Надал завоюва още една купа в Париж, той несъмнено ще е най-великият.“

Тази вечер ни следва епизод №9 от тяхното съревнование. Кирьос наподобява във фантастична форма, само че Надал е непобеден от началото на сезона. Мачовете сред двамата рядко приключват без драма, като последните три са продължи по над три часа.

Ще успее ли Матадора да резервира победната серия и да пребори болките в крайници, или един от огромните му противници в Тура ще я прекъсне?

Начален час: 00 ч. българско време.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР