, след като предложи на руския президент Владимир Путин да

...
, след като предложи на руския президент Владимир Путин да
Коментари Харесай

Кирил Маричков пред ФАКТИ: Въпросът е дали краят на Путин няма да съвпадне с края на нашата цивилизация

, откакто предложи на съветския президент Владимир Путин да бъде оповестена за " задгранична агентка ". Думите ѝ, с които тя отбрани брачна половинка си, получиха необятен отзив, тъй като го направи тя – Алла Пугачова. Как да одобряваме сходна позиция на извънредно известен човек. По тематиката пред ФАКТИ приказва емблемата на българската рок музика и фронтмен на група „ Щурците “ Кирил Маричков.

- Г-н Маричков, преди дни в Инстаграм Алла Пугачова сътвори международна вест, откакто предложи на съветския президент Владимир Путин да бъде оповестена за " задгранична агентка ". Така тя показва своята взаимност със брачна половинка си Максим Галкин, който бе разгласен за „ непознат сътрудник “ поради рецензиите си за изпращането на съветски войски в Украйна. Как гледате на този неин жест?
- Браво на нея! Ето, виждате ли, че не всички руснаци са манипулирани и с промити мозъци. Аз имам другари в Москва. Скоро се чухме и видях, по какъв начин те не се опасяват да кажат по телефона, че Путин е нарушител, въпреки да знаят, че ги подслушват. Според моя другар множеството младежи, болшинството бих споделил, изобщо не утвърждават Путин и това е неговото изрично мнение. Само по-възрастни и изолирани от света хора го поддържат. Днес има Интернет, има разнообразни източници на информация. Ако желае човек, може да се осведоми какво става по света.

- Това ли е силата на известната персона – била тя музикант, артист, публицист, държавник, в желанието му да дръзне да се опълчи на един режим?
- Това би трябвало да е неговата мощ, само че не постоянно тази мощ се демонстрира. Има и такива, които не смеят да го създадат. Повечето хора на изкуството са срещу режима на Путин, тъй като са свободни хора. Този, който се занимава с изкуство – било музика, било изобразително изкуство и така нататък, той безусловно би трябвало да цени свободата повече от сигурността.

Защото това е огромната алтернатива – независимост или сигурност.

За страдание множеството хора са склонни да заменят свободата със сигурността, само че не знаят, че лишавайки се от независимост, те се лишават и от сигурност. Това го схващат по-късно. Разбирам, че не всички са герои, само че не извинявам тези известни музиканти, които демонстрират някакво утвърждение или по-скоро примирие с позицията на Путин. За благополучие те не са рокаджии, а в основно в региона на другата, на тъй наречените сериозна музика. Но това, което става, ни минимум не е в полза на Русия, а скоро Путин ще разбере, че не е и в негов интерес, в случай че към този момент не е схванал. Той, на практика, вреди на Русия, а тези от хората на изкуството, които го поддържат, го вършат най-много от боязън. Страхуват се, че ще им бъде унищожена кариерата, че няма да получават пари за филмите и за книгите си, а не тъй като го обичат. Нека не се заблуждаваме, че в Северна Корея всички обичат Ким Чен-Ун. И там има хора, които не го обичат, само че не могат да кажат нищо. Маршируват като един, ръкопляскат и плачат като един. Това е единствено едно доказателство за липса на каквато и да било народна власт. В последна сметка, хората колкото и да се пробват да ги вършат на овци, измежду тях все ще има и такива, които няма да им харесва да са стадо.

- На вас, като музикант, който пее „ …Аз не съм болшевик и в никакъв случай няма да бъда. … Аз съм просто човек! … Обичам вашите ръце - зовящи свободата! “, по какъв начин ви се коства това, което се случва в Украйна. Респективно оповестената в Русия мобилизация…
- Как да ви кажа… Ще стартира с това, че тази готовност ще бележи края на Путин. Категоричен съм в тази прогноза. Въпросът е дали краят на Путин няма да съвпадне с края на нашата цивилизация. Дано по остарял съветски бит някой от неговата тайфа да му види сметката преди да е натиснал копчето. Разбира се, че в 21-ви век експанзията и окупирането на друга страна е нещо неприемливо. И Хитлер като направи Аншлус (анексия) на Австрия споделяше, че те били немци, а не австрийци, тъй като говорели на същия език. Сега всичко е доста сходно и ще приключи по сходен метод.

Но нека светът да оцелее и по-късно, тъй като Путин несъмнено към този момент знае, че няма излаз и че неговият край е съвсем сигурен.

И като един доберман, който е притиснат в ъгъла и няма никакъв излаз да избяга, той ще хапе, ще лае и ще се съпротивлява до гибел, заловен в клопката, който самичък си е сложил. Дано да се откри метод на този доберман да му се даде късмет за излаз и да избяга с някакво отчасти достолепие, тъй като с цялостно достолепие няма по какъв начин да стане.

- В днешно време избяга ли рок музиката от зова си за протест, тъй като текстовете се „ обладаха “ от обич, луна и още нещо…Изобщо доста рядко се заслушваш в българска ария, с цел да чуеш текста й?
- Има някакъв подобен миг, само че ми е тъжно да призная, че това е и международна наклонност. Нещо рок групите, които споделяха толкоз доста ВАЖНИ неща, в последно време нямат никакви послания и не е единствено това. Не че е неприятно да се пее за обич, луна и още нещо, както казвате, но да не е единствено за това…

- Няма го бунтарството в рок музиката…
- Нали това е разликата, както го е споделил Боно (б.р. - вокалът на U2), сред поп музиката и рок музиката - че съгласно поп музиката всичко е наред, а съгласно рока нищо не е наред, само че може да се оправи.

- И да ви потопя малко в днешната реалност. Намираме се в предизборна акция. Виждате ли нещо ново в посланията на партиите?
- За страдание не виждам нищо ново и не съм оптимист от това, което ще се случи на изборите. Честно казано, омръзна ми да гласоподавам за „ по-малкото зло “. Вече напълно, напълно малко стана това по-малко зло. Ако има нещо ново то е, че Костадин Костадинов желае да ни махне от Европейския съюз и НАТО и да ни сервира на тепсия на съветската мечка. На всичкото от горната страна печели и последователи по тази линия. Бих му споделил, че да се хващаш за Путин в този миг и самоотвержено да защитаваш неговите ползи, е все едно да се хванеш за Хитлер след сталинградската борба. Тоест сигурно няма да му се получи. И ще повторя. Русия няма интерес от тази обстановка, Русия губи, Русия се разрушава. Путин е извънредно нездравословен както за Русия, по този начин и за целия свят.

- Вие сте отявлено десен човек, само че къде остана демокрацията в България. Побългарихме ли я в тези години на тъй наречените преход у нас?
- Аз не бих споделил, че съм отявлено десен. Преди всичко се стремя да бъда демократ. Демократи има и сред левите, и сред десните. Путин да не би да е ляв?! Той е десен, само че не е демократ. Хитлер също е десен, само че не е демократ. От друга страна „ левите “ комунисти ужасно си наподобяват с ултра десните. Те са в двата края на една линия, само че тази линия не е права, а е окръжност. И те, в действителност, са един до различен, един до друг. Левите ръгат с левия си лакът десните, а те отвръщат с десния лакът. Ръмжат, репчат се един против различен и през разум не им минава, че са еднообразно нездравословни. Аз както съм демократ, само че, бих споделил, закостенял демократ.

За мен главната и най-важна единица в човешката цивилизация е фамилията.

Нормалното семейство сред мъж и жена. И по тази причина съгласно мен огромната неточност на Запада е тъй наречените политическа уместност, съгласно която към този момент не можеш да казваш нещата с същинските им имена. Разни „ борци “ против „ езика на омразата “ ти споделят с езика на омразата, че си хомофоб, в случай че твърдиш, че разпадът на естественото семейство ще докара до деградация на нашата цивилизация. Така всичките разновидности на политическата уместност дават прелестни благоприятни условия за пропагандата на Кремъл, да развива още веднъж тезата за „ пагубното въздействие на гнилия Запад “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР