След като положи клетва, Танева заяви: Първите ми действия като

...
След като положи клетва, Танева заяви: Първите ми действия като
Коментари Харесай

От Последните Минути: Депутатите Избраха Нов Земеделски Министър!

След като постави клетва, Танева съобщи:

" Първите ми дейности като министър ще са за решаването на ежедневните проблеми на земеделците, които не са дребни ".

Тя акцентира, че се е занимавала единствено със земеделие в професионалния си път.

" И в този смисъл няма нищо изненадващо. Има доста проблеми на всекидневието, има репутационни проблеми и тях би трябвало да решаваме. Аз съм човек, който е прочут, в това число и от предходния ми мандат в министерството. Следвам политиките на открит разговор, на стратегия, на обмисляне ".

Танева добави, че ще следва политиката в земеделието на ГЕРБ и огромната управническа коалиция.

По мотив рокадата пък тя сподели:

" Моментът, в който става актуалната промяна, е пикът на една предизборна акция - извънредно изострена и нетипична за едни европейски избори. Със сигурност това дава отражение върху метода, по който се възприема промяната ".

Танева получи поздравления от други министри

Порожанов подаде оставка през вчерашния ден поради почналото следствие за злоупотреби с европейски средства в Държавна фирма " Земеделие ", когато институцията е ръководена от него. В претекстовете за решението си той уточни, че не желае офанзивата против него да въздейства на работата на държавното управление.

Самият министър председател обаче съобщи, че е изискал да напусне държавното управление, тъй като подалата преди две седмици оставка по негово предписание зам.-директорка на фонд " Земеделие " Иванка Багдатова-Мизова към момента е на работа. Причината е, че не е свикано съвещание на Управителния съвет на фонда, на което по закон би трябвало да бъде гласувано освобождението й от служба. Порожанов даже решил да отсрочи разглеждането на въпроса, чакайки резултатите от инспекцията на случая, в който се оказа, че телефонът на Багдатова-Мизова участва в реклама на къща за посетители, строена с европари.

" Аз споделих, че ще ревизирам много работи. Никога не съм бързал да одобрявам или да упорствам за оставки, до момента в който не се убедя. Но, който желае да си пази някого, ясно споделих - компромис не вършим към никого, нарушителите да бъдат изправяни пред закона ", разяснява Бойко Борисов.

На въпрос какво е споделил Порожанов по случая, той отговори: " Не се е събрал бордът още... било еди-какво си. В ефир още предишния петък споделих, че всичко това би трябвало да завърши, и то бързо. Хората не могат да имат подозрения ".

Още през вчерашния ден министър председателят предложи за негов заместител Танева, която беше аграрни министър във втория му кабинет - от 7 ноември 2014 до 27 януари 2017 година Тя стана първата дамата на този пост. По време на мандата й беше натрапен таван на заплащанията за едно земеделско стопанство и беше въведен ред при правните учредения за прилагане на земята.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР