След като подари на зрителите последното си шоу с ракета

...
След като подари на зрителите последното си шоу с ракета
Коментари Харесай

Най-близките изпратиха Цонга, Голямата четворка отправи послания


След като подари на феновете последното си шоу с ракета в ръка, стигайки до четири сета и три тайбрека против международния №8 Каспър Рууд на Ролан Гарос, Жо-Вилфрид Цонга трябваше да остане на „Филип Шатрие“ още известно време, тъй като уредниците в Париж нямаше по какъв начин да не изпратят уместно един от огромните любимци на френската аудитория.

До него се подредиха всички треньори от кариерата му, фамилията му и Амели Моресмо, с цел да изгледат дружно особено направено видео с най-големите му достижения.

След това на корта се появиха и близки негови другари, измежду които Жил Симон, Гаел Монфис, Ришар Гаске, Пиер-Юг Ербер и Беноа Пер – „мускетарите“ от неговото потомство.

На екраните се появиха послания от някои от най-големит звезди на ATP като Мъри, Джокович, Федерер и Надал.

„Той донесе доста положително внимание към тениса освен поради динамичния си тенис, само че и с харизмата си,“ сподели Ноле.

„Познавам го, откогато сме деца – добър човек. Донесе доста на спорта ни, само че ставаме остарели, ще се случи на всички ни,“ добави Рафа.

Роджър сподели няколко думи на френски и му пожела да се наслаждения на момента: „Беше наслаждение да разделям корта с теб, да играя против теб и да изгубвам от теб.“

Френската тенис федерация му връчи специфична премия с логото на Ролан Гарос, с цел да му благодари.

„Приготвих дребен лист, тъй като не бях сигурен, че ще се сетя за всичко, което желаех да кажа. Така, това ще отнеме близо час,“ пошегува се Цонга в речта си по-късно.

Той благодари на фамилията си, на всички другари и треньори, които са му помогнали по време на кариерата му.

„Беше прелестно да играя с това превъзходно потомство от играчи и от френски състезатели. Ще остана себе си, ще остана деен и ще опитам да се оправя допустимо най-добре,“ сподели той за бъдещето си.

„Сега заставам пред вас без ракетата си – моят най-хубав другар през последните 30 години. Благодаря ти Ролан Гарос, благодаря ти тенис, обичам те.“
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР