След като пътник се барикадира в купе на влак и

...
След като пътник се барикадира в купе на влак и
Коментари Харесай

Пътник се барикадира във влак и рани полицай с нож: Как реагира БДЖ в такива ситуации?

След като пасажер се барикадира в купе на трен и рани с нож служител на реда, bTV проври по какъв начин реагира БДЖ в такива обстановки. Нападението стана на 9 април по направлението от София за Силистра.

Той е настанен в Център за психологично здраве

„ Въпросният пасажер с букви Н. В. се качва от Централна гара в посока Горна Оряховица. При инспекция от кондуктора се оказва, че няма билет и е помолен да закупи. Категорично отхвърля. Потърсено е подпомагане от органите на Министерство на вътрешните работи на гара Мездра и при тяхната интервенция е закупил билет до гара Горна Оряховица. При качване на влака Русе – Силистра още веднъж няма билет. Отказва да купи билет и влиза в купето като споделя, че този трен би трябвало да пътува до София, а не до Силистра. С подръчни средства залоства вратата “, описа Тодор Тодоров, дирекция „ Сигурност “ към БДЖ.

При междинна скорост на влака 65 км/ч, даже и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек

Наложило се е чиновниците на БДЖ да повикат ГДБОП. Мъжът бил въоръжен с нож и счупена бутилка и намушкал един от чиновниците на специфичните сили. Полицаят е засегнат в региона на крайници, само че не е ясно положението му. След като е арестуван, мъжът е заведен в районно ръководство. По думите на Тодор Тодоров става въпрос за психологично неустойчив човек. 

От началото на годината досега са регистрирани 65 случая на хвърлени предмети по влакове

Тодор Тодорв сподели, че чиновниците на БДЖ са работили по отношение на наредбите, като са се опитали  да беседват с индивида, с цел да се успокои и да излезе от купето или да закупи билет. Според него не е имало никаква заплаха за другите пасажери, защото мъжът е бил самичък в купето.

Според него обаче би трябвало да има полицейско наличие във всеки един трен. Именно за осигряване на доплънителни ограничения ще упорства БДЖ за идните празници. 

„ Жандармерията реагира, има наличие във влаковете, само че заради стеснен техен запас не във всеки трен има органи на полицията. В този трен не е имало служител на реда, тъй като не е имало сигнали досега за този сектор “, сподели Тодор Тодоров. 

Вижте кои са влаковете с увеличени сформира

По думите му случаи като този са редки, само че от началото на годината има над 50 замеряния с камъни по влакове, най-вече от малолетни и малолетни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР