След като обяви обновения си план за колонизирането на Марс,

...
След като обяви обновения си план за колонизирането на Марс,
Коментари Харесай

Пореден амбициозен план на Мъск - хората да летят с ракети вместо със самолети

След като разгласи актуализирания си проект за колонизирането на Марс, милиардерът и изпълнителен шеф на SpaceX Илън Мъск добави амбициозните си хрумвания с още една - хората да пътуват от страна до страна не със аероплан, а с... ракета.

По думите му същата ракета, която се употребява за пътешестване в космоса, може да транспортира пасажери и на Земята и то за доста по-кратко време.

Според Мъск по този метод пътуването от Ню Йорк до Шанхай по въздух да вземем за пример ще трае едвам 39 минути. От Ню Йорк до Лондон ще се стига за 29 минути, а от Сидни до Кейп таун - за 35.

" Ако ще се стремим да вървим на Луната и Марс, то за какво да не подобрим и пътуването на Земята ", сподели Мъск по време на Международния конгрес на астронавтиката в Аделаида, Австралия, съобщи Business Insider.

Предприемачът не сподели каква би била цената на пътуването с ракета. Обеща обаче, че то ще бъде " безпрепятствено като коприна, без турбуленция ".

Ако концепцията му се реализира, това би била най-значимата гражданска война във въздушния превоз от стартирането в употреба на самолета " Конкорд ".

Fly to most places on Earth in under 30 mins and anywhere in under 60. Cost per seat should be about the same as full fare economy in an aircraft. Forgot to mention that.

Публикация, споделена от Elon Musk (@elonmusk) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР