След като не успя да стане Европейска столица на културата

...
След като не успя да стане Европейска столица на културата
Коментари Харесай

Варна ще се кандидатира отново да е Европейска столица на културата през 2032

След като не съумя да стане Европейска столица на културата през 2019, Варна ще кандидатства за влиятелното звание в 2032 година. Това съобщи по Радио Варна новият заместник-кмет с сектор " Култура " в Община Варна Ралица Герасимова, която беше назначена на поста от кмета Иван Портних преди дни.

Припомняме, че Варна беше претендент за културна столица дружно с италианския древен град Матера, само че беше изместена от Пловдив. “Варна е европейска столица на България и без европейски документ ”, разяснява Герасимова. Според новата заместничка на Иван Портних градът ни има огромен капацитет този път да завоюва влиятелната купа.

“Ние сме в един прекрасен миг на въздигане на културата, който единствено би трябвало да разцъфне ”, разяснява Ралица Герасимова. Тя обаче акцентира, че занапред ще направи обзор и разбор на съществуващите културни подиуми и пространства.

Ралица Герасимова, която преди да стане зам.-кмет, е работила като куратор и частен културен оператор, посочи, че 2032 година наподобява надалеч, само че подготовката за това действително ще стартира още идната година.

Тя акцентира, че в прегледа на културната база и деянията, които се организират във Варна, ще бъде регистрирано освен присъединяване на общината, а и на университетите, частните културни и публични начинания. Като резултат от оценката ще бъде посочено и от какво още има потребност морския град, с цел да бъде почтена Европейска столица на културата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР