След като Националния съвет ни даде мандат, ще поканим на

...
След като Националния съвет ни даде мандат, ще поканим на
Коментари Харесай

Нинова: От лидерите на партиите в парламента зависи ще има ли кабинет


След като Националния съвет ни даде мандат, ще поканим на среща водачите на партиите в Народното събрание и от тази среща ще зависи идната стъпка. Това сподели водачът на, откакто излезе от президентството. На „ Дондуков “ 2 през днешния ден Нинова одобри от президента Румен Радев досието с за съставяне на постоянен кабинет.

Според водача на социалистите към момента има късмет за постоянно държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание – задачата е сложна, само че не невъзможна.



Нинова предвижда, че лидерската среща ще се състои до края на седмицата. На нея ще се разисква и кандидатурата за министър-председател, както и въпросът дали кабинетът ще е експертен, или политически.

Корналия Нинова прикани водачите на партиите в Народното събрание да се отнесат съществено към въпроса и да са по-търпеливи.

„ Разумно време ще държим мандата. Всички клевети по какъв начин ще бавим мандата, с цел да си си решаваме вътрешнопартийни проблеми, са цялостна нелепост. Ще го държим рационално, в случай че реализираме единодушие, че, несъмнено, ще ни би трябвало повече време, с цел да уточним задания, състав, конструкция и по този начин нататък. Ако се види на лидерската среща, че няма единодушие, всеки да излезе и да си каже мнението и ще го върнем “, посочи водачът на социалистите.

По думите ѝ бързо разформироване на Народното събрание също не е добър вид за страната и интервалът до възможното връщане на третия мнадат неизъпленен би трябвало да се употребява за приемане на значими закони.

В Конституцията не е записан период, в който партията, получила третия мандат, би трябвало да предложи претендент за министър председател, а след това и състав на кабинета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР