След като жителите на Созопол днес излязоха за втори пореден

...
След като жителите на Созопол днес излязоха за втори пореден
Коментари Харесай

Кметът на Созопол: Бутаме сгради, блокирали пътеки

След като жителите на Созопол през днешния ден излязоха за втори следващ ден на митинг против беззаконието в местността „ Буджака “ край Созопол, кметът на града съобщи, че стартират да бутат здания и противозаконни постройки, които са блокирали пътеките до брега.  

Местни и туристи описаха, че достъпът до плажа им е тотално отсечен, а охранители ги разгонват, в случай че съумеят да доближат по кози пътеки до там. Една от къщите е първокласна резиденция на оправдания на първа инстанция в съда предприемач Иво Прокопиев. Имотът му е заградил част от скалите с масивка ограда. Разкритието за солидните здания и постройки бе направено от прокуратурата преди дни след инспекции по Черноморието.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев съобщи, че хората имат безспорното право да стачкуват, тъй като това е проблем, позволен в годините обратно и е извънредно време да се реши. „ Инструктирал съм общинските чиновници незабавно да стартират работа по този въпрос, да създадат в детайли проучване на предпазената околност Колокита. Целта  е да открият къде и на кои тъкмо места има регламентирани проходи, които би трябвало да обезпечават достъпа на жителите до плажната линия, която е държавна благосъстоятелност. Всички проходи, за които  установим, че са блокирани с ограждения или по различен метод, ще бъдат отворени още веднъж. Това ще стане посредством унищожаване на огради, бариери и други уреди, които са затворили достъпа до плажа, в това число и здания “, съобщи Янакиев пред Монитор.

Той сподели още, че в случай че оградите и другите уреди съставляват вид леки постройки и премахването им  не изискват потребление на тежка техника, ще ги отстранен още на момента. Ако обаче се откри, че подстъпите към морето са блокирани от солидни градежи и за премахването им има потребност от тежка строителна техника, ще се изчака до края на септември, когато ще падне възбраната за строителство.

„ Имаме воля и предпочитание да се постави завършек на тези проблеми, които висят от доста години. Всичко, което изговорих като ограничения и дейности - това е единствено първата крачка която ще създадем. Отделно от това - всички планове, които се входират от в този момент нататък в община Созопол ще се гледат под лупа, няма да се позволяват никакви взаимни отстъпки. Защото в случай че за един може, то може и за всички, а по този начин не става. Крайно време е  да покажем на жителите, че живеем в правова страна, в която законите важат с идентична мощ за всички “, твърди градоначалникът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР