След като години наред от създаването му през 2000 г.

...
След като години наред от създаването му през 2000 г.
Коментари Харесай

Най-големият рекламен фестивал у нас - ФАРА, се завръща на морето

След като години наред от основаването му през 2000 година най-големият и влиятелен конгрес на информационната промишленост ФАРА оживяваше и озаряваше неповторимата атмосфера на курортния комплекс Албена и след поредност издания в Пловдив, тази година през юни фестивалът още веднъж се завръща на морето, този път в Бургас.

В рамките на 23-тото издание на форума още веднъж ни чакат два обособени състезанието - креативен и медиен, които целят да покажат достиженията на рекламната промишленост у нас  и да отличат най-хубавите рекламни акции, събирайки представителите на гилдията за обмяна на мисли и опит.

Всеки от тях се организира в сходство със своя характерен правилник, категории и критерии. Журито на креативния фестивал ще бъде формирано от креативен шефове и експерти с потвърден опит и достижения в своята специалност в България и чужбина. Медийният фестивал ще се довери на преценката на висококвалифицирано жури, доминирано от представители на профилираните медийни организации.

Фестивалът се провежда от Българската асоциация на информационните организации (БАКА) и ще се организира за първи път в Бургас от 8 до 10 юни в пространството на Международния конгресен център.

Конкурсната стратегия

В конкурсната стратегия на фестивала вземат участие информационни компании с рекламни форми и акции, основани в България и осъществени в страната или чужбина, които са публикувани/излъчени/организирани в интервала 01.01.2022 – 20.04.2023 година, като огромните спечелили ще бъдат оповестени по време церемонията за награждаване на ФАРА’23 на 10 юни.

Art Directors Club of Europe

Партньорството с Art Directors Club of Europe изведе ФАРА на напълно ново равнище. Конкурсната стратегия на Фестивала закупи и интернационално измерение, тъй като всички наградени планове имат опция да се състезават в ADCE Awards. Така най-високо отличените български планове се конкурират с най-хубавите акции от цяла Европа.

С взор към бъдещето

В своята стратегия ФАРА постоянно е поставяла необикновен акцент върху просветителната част на Фестивала. И тази година богатият лекционен панел ще даде професионални познания и на практика опит в другите изкуства, които рекламата съчетава.

В духа на всеки огромен бранд, който се развива и трансформира, ФАРА също ще потърси своя нов образ. В рамките на ФАРА‘23 ще бъдат показани планове за нова образна еднаквост на Фестивала.

Лекционна стратегия за 2023 година

ФАРА’23 няма да изневери на традициите си и ще предложи вдъхновяваща лекционна стратегия дружно с блестящи и вълнуващи празненства на самия бряг на морето.

Гост-лектори на ФАРА 2023 ще бъдат потвърдени практикуващи специалисти от целия международен рекламен и информационен бранш. Известни са към този момент някои от експертите, които ще споделят своя опит с публиката на Фестивала:

Сузана Албакърки – изпълнителен креативен шеф на Uzina – самостоятелна организация, основана в Лисабон, и заместник-председател на Art Directors Club of Europe. Сузана е ангажирана в областта на рекламата от 30 години, като е била в журито на най-престижните фестивали на креативната и информационната индустрия;

Ханс Бьокер – креативен бранд пълководец, който работи в непрекъснато изменящия се свят на рекламата към този момент над 20 години. Фокусирайки се повече над бранд преживяването и бранд тактиката, той се причислява към един от най-хубавите марки в света – Red Bull, където има главен принос за построяването на първокласната фешън марка AlphaTauri;

Мари Рейг Флоренса – хуманист, коуч и специалист по изобретателно водачество, също ще се причисли към събитието. Нейната задача е да оказва помощ на изобретателни водачи и организации да разпрострат цялостния си капацитет и да окажат позитивно влияние върху обществото.

Комуникационният фестивал ФАРА’23 има задачата както да показа и отличи най- положителната работа в маркетинговите връзки, по този начин и да спомогне развиването на промишлеността, успеваемостта и творчеството, а също и да даде сцена на бележити интернационалните и български лектори да споделят своят опит, инсайти и пазарни трендове. За своите 23 години ФАРА се трансформира в доказателство за градивната мощ на конкуренцията и в знак на цялата промишленост.

Кои ще бъдат имената на гениите, които ще заблестят на тазгодишното издание, и какви изненади предстоят по време на най-дългоочаквания фестивал за креативност можете да откриете на уеб страницата на събитието: https://www.fara.bg/
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР