След като Европейският парламент прие днес предложение на Съвета за

...
След като Европейският парламент прие днес предложение на Съвета за
Коментари Харесай

Таяни: България и Румъния трябва незабавно да влязат в Шенген

След като Европейският парламент одобри през днешния ден предложение на Съвета за даване на България и Румъния на достъп до визовата осведомителна система (ВИС), ръководителят на mарламента Антонио Таяни разгласи: " България и Румъния би трябвало неотложно да бъдат признати в Шенген. Днешният избор за достъп до визовата осведомителна система е стъпка напред към усилване на контрола по външните граници ", заяви представителството на Екологичен потенциал в София, представено от Българска телеграфна агенция.

Предложението бе признато с 610 гласа " за " против 50 " срещу " и 33 " въздържал се ". Решението на Съвета би разрешило на България и Румъния да ревизират информация във ВИС, без да могат да вкарват, променят или трият данни.

Парламентът постанови в законодателна резолюция от 8 юни 2011 година, че България и Румъния са подготвени да влязат в шенгенското пространство.

Още на 9 юни 2011 година Съветът одобри заключението, че България и Румъния са изпълнили всички условия по Шенгенското acquis във връзка с въздушните и наземните граници, полицейското съдействие, отбраната на персоналните данни, визовата осведомителна система, морските граници и визите.

Окончателното политическо решение дали България и Румъния могат да станат част от Шенгенското пространство и по този метод да преустановят систематичните инспекции на границите със прилежащите страни от Европейски Съюз, би трябвало да бъде взето единомислещо от Съвета.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР