След като Брюксел предложи аварийна спирачка на цените на природния

...
След като Брюксел предложи аварийна спирачка на цените на природния
Коментари Харесай

Енергийна криза: Русия плаши с нови спирания на газа

След като Брюксел предложи " спешна спирачка " на цените на природния газ доста над актуалните равнища, стана ясно, че това е следващият опит на Европейски Съюз да опита да овладее икономическите вреди от стягането на съветския напън върху енергийните доставки.

След месеци на разногласия и разделения в границите на общността, Европейска комисия предложи равнище на таван от €275 за мегаватчас. Това е много над настоящите равнища от към €120, което повдига въпроса дали в миналото ще бъде употребявано, написа Bloomberg.

Таванът ще бъде задействан единствено в случай че са изпълнени строги условия - явен опит да се отблъсне съпротивата от страни, които от дълго време се опълчват на всякакво ограничаване на пазарните цени заради риска, че може да затрудни обезпечаването на газ от нови снабдители.
 Русия може да понижи добива на нефт поради таван на цените
Политизиране на енергетиката: за какво Русия желае да понижи добива на нефт?

Това съобщи вицепремиерът на Руската федерация Александър Новак

Предложението на Брюксел към момента се нуждае от утвърждение от националните държавни управления, само че идва след месеци на лобиране от страна на някои държави-членки да подхващат дейности за ограничение на енергийните разноски, които са пагубни за елементи от европейската стопанска система.

Докато цените се намалиха през последните седмици, Москва заплаши, че в допълнение ще понижи газовите потоци за Европа, повишавайки вероятността за нов скок на цените.

Търговци и политици са нащрек дали Русия ще прекъсне изцяло последния си останал газопровод до Западна Европа през Украйна. На 22 ноември Кремъл съобщи, че ще ограничи в допълнение доставките от идната седмица поради разногласието за потоците към Молдова.

Европа е разграничена по отношение на това по какъв начин да се оправи с рецесията и се бори да предложи ограничения, които всички членове могат да поддържат. Докато Европейски Съюз се колебаеше, Германия продължи със лична стратегия за намаляване на вредите за потребителите, ядосвайки съседите, които приканиха за единен метод.
 Турция подвига добива на газ от Черно море 10 пъти. На какви цени се топлят семействата в южната ни съседка?
Турция подвига добива на газ от Черно море 10 пъти. На какви цени се топлят семействата в южната ни съседка?

Втората фаза на плана ще даде 40-кратен подтик на производството на газ в страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР