След като Борисов е намерил сили да прости на тези,

...
След като Борисов е намерил сили да прости на тези,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Правителство ще има. Ако няма съгласие с ПП/ДБ, ние ще предложим кабинет


„ След като Борисов е намерил сили да елементарни на тези, които го арестуваха, моето държание би трябвало да е на висотата на неговото политическо държание “

„ Резултатите от изборите демонстрираха, че хората са ни изпратили за да преодолеем разликите между тях и да създадем държавно управление. Всички чакат това. Но ясно се появи, че и една партия не може да господства сама. ГЕРБ/СДС доста ясно казахме какво чакаме – първо да създадем обща стратегия, да забележим къде са общите точки, по които бихме могли да се обединим и да работим дружно. И когато имаме тази обща стратегия, тогава да се обединим към личностите, които биха могли да я изпълнят “.

Това сподели пред „ Офанзива “ по Nova News депутатът от ГЕРБ Красен Кралев.

Той описа, че по време на диалозите с ПП/ДБ по политики, има доста допирни точки, само че са доста значими личностите , които биха могли да изпълнят тези политики.

„ Коалиция сред двете огромни сили е постоянна структура с дълъг небосвод. Ние сме дали обещание непоклатимост на българите с 4-годишен мандат. Най-добрият вид е взаимоотношение на двете най-големи политически сили, които са и от едно европейско семейство “, изясни желанието за взаимоотношение с ПП/ДБ той.

Според Кралев най-важно е да няма налагане на персонални упоритости за сметка на интереса на страната .

„ Ако продължи това, несъмнено, че тази задача няма да има триумф. Ние показахме, че сме преодолели обидата от арестите и клеветите и сме подготвени да потиснем персоналното си его в името на просперитета на страната “, съобщи Кралев.

Според него тук не става дума за доверие, а за намиране на верния баланс.

Експерименти няма да допуснем. Компромиси – да . Но е извънредно време опитите да спрат. Правителството би трябвало да отразява обстоятелството, че ГЕРБ/СДС е победител в два следващи избора . Т.е в съставянето би трябвало да има равнопоставяне и взаимност. Както Бойко Борисов сподели, че може да седне да договаря с хората, които го арестуваха, по този начин би трябвало да забележим същото от отсрещната страна. Както намираме бързо общ език в диалога за политики, би трябвало да се разберем кои са хората, които ще ги изпълнят. Трябват хора с сполучливи мандати, а не провалени в управническата си кариера “, обясни визията си Кралев.

Той смята, че имената първо би трябвало да бъдат разисквани сред водачите преди едната страна да ги „ хвърля за тестване “ в медиите. Красен Кралев с интерес чакал да чуе формалното предложение на ПП/ДБ във вторник.

„ Може да се изчака, само че не до безспир, тъй като времето и търпението се изчерпват. Сега, несъмнено, че 1-2 дни няма да са съдбовни. Но е значимо към този момент във вторник картите да бъдат поставени на масата . Нека да забележим кой е този екип, който ще извърши управническата стратегия “, сподели депутатът.

„ Ако не реализираме единодушие за общ кабинет с ПП/ДБ, ние и по този начин сме поели ангажимент, че ще предложим държавно управление. Ясно е че като победител на изборите ще предложим кабинет с министър председател от ГЕРБ. Ясно е и че ще се търси вид за държавно управление посредством разговор с останалите “, изясни процедурата политикът от ГЕРБ.

Кралев изрази цялостен оптимизъм, че държавно управление ще има.

„ Осъзнаваме отговорността и имаме експертния капацитет. Шансовете за кабинет с ПП/ДБ към този момент наподобяват 50:50. Ако търсим екип от специалисти, и двете обединения търсят специалисти. Ако се спрем на политически лица – тогава и двете обединения търсят обвързани партийни лица. Личностният фактор тук е извънредно значим “, твърди той.

Кралев напомни, че партията има няколко мандата зад тила си.

„ Голяма част от лицата в ГЕРБ са специалисти, които господин Борисов е поканил за работа. И след това сме станали членове на ГЕРБ. Потенциалът ни е доста огромен и имаме опция да реагираме на всяка обстановка “, убеден е някогашният състезателен министър.

„ Държавата има потребност от мощен екип и доста работа “, заключи ситуацият
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР