След катастрофа на бул. Дондуков, в която вчера са ударени

...
След катастрофа на бул. Дондуков, в която вчера са ударени
Коментари Харесай

Спаси София настояват за спешни мерки за пътна безопасност по булевард Дондуков

След злополука на бул. Дондуков, в която през вчерашния ден са ударени две ученички пред столична гимназия, от гражданската организация Спаси София се афишират за незабавно осъществяване на обещаните от кмета Фандъкова и зам.-кмета по превоз Евгени Крусев през предходната година ограничения за пътна сигурност , които не са имплементирани на новоремонтирания бул..

Катастрофата се случва откакто две коли (шофьорът на едната от тях е бил пиян) са се движили в трамвайното трасе и удрят децата на пешеходна пътека по неотдавна ремонтирания за 7 млн. лв. сектор от бул. Дондуков , изясняват от организацията.

 Пиян блъсна дете на пешеходна в столицата
Пиян блъсна дете на пешеходна в столицата

Момичето е откарано в " Пирогов "

Спаси София смятат, че т ази злополука не би се случи в случай че по булеварда са изпълнени препоръчаните трамвайни ограничители , които щяха да създадат придвижването на колите върху трамвайното трасе невероятно.

Според Спаси София съществена виновност за инфраструктурния неуспех имат кметът Йорданка Фандъкова и отрасловият зам.-кмет по превоза Евгени Крусев.

От гражданската организация са безапелационни, че още не е късно да бъдат изпълнени нужните детайли , с които комфортът и сигурността за всички по бул. Дондуков доста да бъдат нараснали. Затова те още в понеделник ще внесат в Столичната община следващото си стимулирано предложение за незабавното им осъществяване.

 Столичният
Столичният " Дондуков " - ремонт на ремонта на ремонта

Това още веднъж подухва тематиката за качеството на ремонтите и потребността от " ремонт на ремонта "

Те приканват кмета и зам.-кмета на София за рационални и виновни дейности тъй като изпълненото до този миг не съставлява безвредна среда. " Тези усъвършенствания може да се изпълнят за няколко седмици още това лято ", настояват от Спаси София.

Те слагат въпрос на кмета Фандъкова, какви ограничения ще предприеме, софиянци да не бъдат блъскани по пешеходни пътеки измежду бял ден . " Надяваме се тези причини да бъдат задоволителни за господин Крусев и Столичната община да не чака да се случи следващият случай или гибелта на някое дете, с цел да се вземат безапелационни и незабавни ограничения . За следващ път общината се постанова да " гаси пожар ", вместо да го предотврати ", допълват от организацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР