След както бизнеса, така и избраните длъжностни лица ще трябва

...
След както бизнеса, така и избраните длъжностни лица ще трябва
Коментари Харесай

Урокът на COVID-19: Ако не ценим природата, ни чакат още беди

След както бизнеса, по този начин и определените длъжностни лица ще би трябвало да се засилват, с цел да се оправят с толкоз доста провокации - стопански, политически, междуличностни и други. Но както написа шефът на Програмата на Организация на обединените нации за Ингер Андерсен в мнение за Организация на обединените нации, водачеството в региона на екологичната резистентност ще бъде по-търсено. Както споделя Андерсен, човешката активност към този момент е трансформирала към 75% от земната повърхнина и с нея ние доста увеличихме излагането си на скотски заболявания като COVID-19, да не приказваме за опустошителните резултати от изменението на климата.
От нашите ръководители ще зависи да поправят курса. „ Време е да възстановим нашите гори, да спрем обезлесяването, да влагаме в ръководството на предпазени територии и да разтеглим пазарите за артикули, обезлесени. Навсякъде, където съществува законната комерсиална верига за диви животни, би трябвало да свършим доста по-добра работа за възстановяване на. И несъмнено, има незабавна потребност от справяне с противозаконната търговия с диви животни, четвъртото по периодичност закононарушение, осъществено в международен мащаб “, написа Андерсен.
Тази връзка сред планетарното и човешкото здраве би трябвало да насочва метода, по който водачите по света вземат решения за бъдещето след прекосяването на актуалната пандемия. „ Тъй като моторите на растежа стартират да набират скорост още веднъж “, споделя той, „ би трябвало да забележим какъв брой рационално ръководството на природата може да бъде част от тази„ друга стопанска система “, която би трябвало да се появи, такава, в която финанси и ресурси предизвикват зелени работни места, зелен напредък и друг метод на живот, тъй като здравето на хората и здравето на планетата са едно и също и двете могат да просперират в идентична степен.
Това, което Covid-19 ни споделя за нуждата от по-силни политики за резистентност
И по този начин, какви стъпки могат да подхващат водачите в този момент, с цел да обезпечат здравето на планетата и нейните хора след края на тази пандемия?
Covid-19 към този момент наруши метода, по който доста бизнеси работят по света. Работниците трябваше да отидат на отдалечени места, офисите бяха затворени и пътуванията бяха спрени. Лидерите трябваше да одобряват предизвикването да водят хората си през тези промени и доста от тях се приспособяват към този нов метод на работа.
Тези промени се оказват ефикасни за закъснение на разпространяването на вируса, само че имат и различен резултат: дават отмора на планетата. Когато броят на случаите скочи внезапно и страните издадоха заповеди за оставане вкъщи, равнищата на замърсяване и излъчванията спаднаха доста. Това се случи в Китай, откъдето поражда огнището, само че и в други страни и градове по света, както настояват данните в Китай.
Данните от спътници и други устройства за отдалечено наблюдаване демонстрират, че там, където Covid-19 се е популяризирал, изключително в градовете, излъчванията на въглероден диоксид, замърсяването на въздуха, тапите и обвързваните с превоза излъчвания са съвсем изчезнали. На места, където хората са помолени да останат и да не напущат дома си, в случай че не е безусловно належащо, се дават данни за замърсяването и обвързваните с превоза излъчвания (които нормално съставляват към 14% от излъчванията на газ парников ефект), понижава..
Въпреки че е правилно, че Covid-19 може да аргументи първото огромно понижение на излъчванията - към 5% за повече от половин век, това не е методът, по който желаеме да го реализираме, сподели професорът от Станфордския университет и президент на Глобалния въглероден план, Роб Джаксън. " Милиони хора без работа не са методът, по който желаеме да понижим излъчванията ", добави той. И е малко евентуално тези спадове да продължат. Веднага откакто местата стартират да анулират карантината за престой у дома, излъчванията евентуално ще се усилят още веднъж, както демонстрират данните от Китай.
Никой от нас не желае да изпадне в обстановка, в която би трябвало да избираме сред това да работим както нормално и да спасим планетата. Получихме ясно доказателство за концепцията, че е допустимо да се понижат излъчванията. Това, което бизнес водачите си мислят в този момент, е тяхната роля в избягването на резултата на „ отскок ” на замърсяването, който още веднъж се ускорява, когато пандемията отмине.
За бизнес водачите това повдига някои въпроси и също по този начин слага в друга светлина ограниченията, които доста от тях започнаха да подхващат толкоз бързо преди седмици. След като видяхме какъв резултат разрешава на чиновниците да работят от у дома и понижава пътуванията и излъчванията от поддържането на офисите да работят с цялостен потенциал, какви политики могат да вкарат, с цел да защитят планетата след прекосяването на пандемията?
Бизнес водачите би трябвало да стартират да мислят в този момент за проект за деяние за климата за своята компания, основан на наученото от Covid-19 :
- Можете ли да установите ясна политика за работа от вкъщи, където е допустимо, в цялата компания?
- Какво бихте могли да извършите като водач, с цел да разпространявате екологични транспортни варианти, като колоездене и публичен превоз, тъй че излъчванията до пътуването да са ниски?
 Сърбия получи 180 млн. евро от Европейски Съюз за околна среда, туризъм и обществени политики Сърбия получи 180 млн. евро от Европейски Съюз за околна среда, туризъм и обществени политики
Министърът на европейската интеграция на Сърбия Ядранка Йоксимович и европейският комисар по разширението Йоханес Хан подписаха в Брюк...
- Можете ли да извършите одит на вашите здания, с цел да сте сигурни, че те работят в сходство с най-високите стандарти за успеваемост?
За политиците и определените чиновници Световната банка отбелязва, че след пандемията една от главните цели ще бъде стабилизирането на света и неговата стопанска система в дълготраен проект. Това значи препроектиране на дотациите, с цел да се измести зависимостта от изкопаеми горива към възобновима сила и да се създадат обилни вложения в устойчива директна инфраструктура и планове за възобновяване на околната среда.
Във всички браншове това са огромни промени, които би трябвало да се обмислят. Но коронавирусът към този момент прекатурна бизнеса ни обикновено. Лидерите би трябвало да мислят авансово и по какъв начин да се приготвят за триумф в новата ни действителност.
Извършвайки своята част, ние влагаме в здравето на планетата
Предприемането на стъпки като водачи за използване на мощни екологични политики в границите на организациите е от решаващо значение. И повече от всеки път водачите се ангажират със здравето и благосъстоянието на планетата оттатък личните си четири стени.
 Европейска комисия желае още финансови корекции по Оперативна програма Околна среда Европейска комисия желае още финансови корекции по Оперативна програма " Околна среда "
Европейската комисия освен не се ангажира със период, в който да възвърне заплащанията по оперативна стратегия “Околна среда&rdquo...
През последните години поддръжката на бизнеса и вложителите за ограничения за резистентност на околната среда продължава да пораства. С въвеждането на задачите на Организация на обединените нации за стабилно развиване през 2015 година доста компании са употребявали 17-те цели като метод за оценка и възстановяване на активността си като бизнес и като допринасящи за цялостното богатство на планетата. През 2018 година отчет на PwC откри, че 50% от фирмите са избрали няколко от Целите за устойчиво развитие, с цел да дадат приоритет, а 27% са присъединили задачите в своите бизнес тактики. Повече от 90% от 250-те най-големи американски компании изготвят корпоративен отчет за резистентност. По-важно от всеки път е, че фирмите могат да покажат своя ангажимент към цели, които са по-големи от обсега на техния личен бизнес, само че са от решаващо значение за дълготрайното здраве на планетата.
Това беше правилно преди Covid-19 и ще бъде още по-спешно след прекосяването на пандемията. Данните демонстрират, че движеща мощ зад появяването на новия ковид е обезлесяването - защото човешката промишленост и активност се уголемяват и стартират да нахлуват в естествените екосистеми, опциите за кръстосано замърсяване с вируси сред животинските типове и хората се реят. Ако не създадем нищо, с цел да понижим коренно опустошението на естествените запаси и да възстановим тези, които към този момент сме изгубили, ние се приготвяме за повтаряне на обстановката, в която се намираме в този момент.
За бизнес водачите връзката сред Covid-19 и деградацията на околната среда би трябвало да бъде апел за деяние в поддръжка на ограниченията за резистентност. Както чиновниците, по този начин и вложителите все по-често молят бизнес водачите да показват своя ангажимент към резистентност. През 2019 година „ Харвард Бизнес Ревю “ откри, че устойчивостта е съвсем универсално „ първо в съзнанието “ на топ вложителите. И има повече благоприятни условия от всеки път за фирмите да отделят своите запаси, с цел да оказват помощ на планетата. Например изпълнителният шеф на „ Salesforce “ Марк Бениоф поддържа напъните за засаждане на 1 трилион дървета по целия свят, с цел да се смекчат екологичните загуби, а Ди Бианка споделя, че компанията се е заела да засади 50 000 дървета в чест на Деня на Земята. За водачите обединяването на напъните за рехабилитация като това и ангажирането да лимитират по-нататъшните вреди по веригите за доставки е един от методите да покажат своя ангажимент за обезпечаване на дълготрайното здраве на своите хора и планетата.
Covid-19 ни сподели по какъв начин нашите дейности, като човеци, компании и общности, повлияват всекидневно на планетата. Той също по този начин даде да се разбере, че в случай че не действаме в този момент, рискуваме да се изложим на повече закани в бъдеще. Сега бизнес водачите имат опция да интегрират тези уроци и да работят дружно, с цел да ползват тактики, в границите на личните си интервенции и съгласно държавните управления, организациите с нестопанска цел и между тях, с цел да подсигуряват, че ще излезем от тази рецесия с проект за резистентност.
* Становище на Ингер Андерсен - шеф на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда, Превод: БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР