След кабинета на харвардците, които прохождаха във власта, президентът Радев

...
След кабинета на харвардците, които прохождаха във власта, президентът Радев
Коментари Харесай

Идва кабинет на профитата

След кабинета на харвардците, които прохождаха във власта, президентът Радев реди държавно управление от експерти с опит в ръководството на страната.

Повечето от тях са познати лица от предходни служебни или постоянни кабинети през последните 20 години.  Указът за новия кабинет, дружно с разпускането на националното заседание, се чака да бъде публикуван най-късно в сряда. 

Най-вероятният четвърти длъжностен министър председател, назначен от Румен Радев, ще е Гълъб Донев - приет специалист в обществената сфера. Той е секретар по демография и обществени политики на президента и беше длъжностен министър на труда и обществената политика два пъти предходната година. 

Атанас Пеканов също се завръща като вицепремиер по европейските фондове, какъвто беше допреди 7 месеца.

За външен министър в началото се спрягаше някогашният длъжностен министър председател Марин Райков, само че в последните дни се завъртя името на Светлан Стоев, който заемаше длъжността в кабинета на Стефан Янев. 

Бойко Рашков няма да резервира поста си, а новият вътрешен министър се чака да е Венцислав Катинов, който от дълги години е в системата, бил е зам.-министър на Министерство на вътрешните работи в последните три служебни кабинета. 

За правораздаването се спрягат също имена от времето на Янев - Иван Демерджиев, само че има възможност постът да получи и близкият до президента социалист Крум Зарков.

Министерството на стопанската система евентуално ще се поеме от дясната ръка на Николай Василев в две държавни управления на Национална движение „Симеон Втори" - София Касидова.

Таня Андреева, която към този момент беше на поста по времето на Орешарски, е най-вероятният министър на опазването на здравето. 

Световният първенец по пукотевица Весела Лечева може да оглави Министерството на спорта.

Най-спряганото име за правоприемник на Асен Василев е Любомир Дацов - заместик-финансов министър в две поредни държавни управления, 

Името на Христо Алексиев още веднъж се завъртя  като длъжностен министър на превоза. Министерство на регионалното развитие съвсем несъмнено ще оглави Валентин Граматиков, който бе част от екипа на Виолета Комитова.

Служебен министър на туризма съвсем несъмнено ще е още веднъж доцент Стела Балтова.

Министерството на културата евентуално ще бъде поверено на Пламен Славов, който е секретар на президента по нематериалност и просвета.

Служебният кабинет несъмнено ще има за задача  да реши казуса с газовите доставки и да противодейства на кризата заради галопиращата инфлация. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР